Arkadaşlar selam buraya biraz uzun yazmak istiyorum aklımda çok soru olduğu için.
Ben 2024 yılında liseden mezun oldum. OBP'm 65 civarı kırılma falan yok mezun olurken böyleydi. Lisede hiç çalışmıyordum yalan değil 12.sınıfta çalıştım sene sonunda OBP'm 90 olmuştu ama etkisi olmadı pek ben 70'e çıkar diye düşünüyordum çıkmadı 65 kaldı. YKS 24'te sıralamam 1.5m civarı geldi bu arada eşit ağırlık öğrencisiyim, YKS 24'te tam hatırlamıyorum ama 45-50 soru doğru yapmıştım ona rağmen sıralama kötü geldi matematik hiç yapmadım MAT1-2 dahil çünkü yapamıyorum. Geçen sene mezuna kaldım ama ders çalışmayı bilmediğim için evde hep yattım kütüphaneye gidince de çalışamıyordum YKS 25'te de aynı sonuç geldi fark etmedi. 2.kez mezuna kalmaya karar verdim ama ailem beni "kendi kendime ders çalışmadığım için" dershaneye yazdırdılar. 3 haftadır gidiyorum ama etkisi olmuyor pek bence. Rehberlik hocasına gittim bana program yapması için en erken 2 hafta sonra bana program yapabilirmiş. Benim gittiğim dershane biraz sayısal odaklı sanırım zaten toplam 2 eşit ağırlık 10 sayısal sınıfı var ondan dolayı da öğretmenler benimle pek ilgilenmiyorlar ya da sonra gel diyorlar.
Bende kendime program yapamıyorum. Rehberlik hocam bana "ders çalışma süreni kademe kademe arttıralım bir anda 4-5 saat çalışırsan ertesi gün hiç çalışmayabilirsin çünkü hayatında daha önce hiç ders çalışmamışsın" dedi. Ben gerçekten hayatımda hiç ders çalışmadım odaklanma sorunum olduğu için de masa başında oturamıyorum. Ders çalışma süremi nasıl arttırırım? İlk olarak da kaç saat olarak çalışmaya başlamam lazım 1-2 falan mı? Nasıl aralıklarla arttırırım? Buraya YKS 25 sonucumu da koyarım. Daha önce hiç çalışmamış ders çalışma alışkanlığı olmayan birisini göze alarak yorum yapar mısınız? + şu an kendime program yapmak istiyorum, programı nasıl yapabilirim? Tabii 2 hafta sonra rehberlik hocam bana program yapacağını söyledi ama 2 hafta boş durmak istemiyorum.