Ders çalışma isteği nasıl kazanılır?

swordel

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, sınava az bir süre kaldı ama bende bir çalışmama isteksizliği var. Ne zaman çalışmak istesem masa başına oturuyorum fakat 10-15 dk sonra hemen kalkasım geliyor. Malum denemelerde artık ardı ardına gelmeye başladı. Kendimi kaybetmiş gibiyim. Nasıl motive olurum, her gün saatlerce çalışabilirim?

Merhaba, sınava az bir süre kaldı ama bende bir çalışmama isteksizliği var. Ne zaman çalışmak istesem masa başına oturuyorum fakat 10-15 dk sonra hemen kalkasım geliyor. Malum denemelerde artık ardı ardına gelmeye başladı. Kendimi kaybetmiş gibiyim. Nasıl motive olurum, her gün saatlerce çalışabilirim?
Ben de aynı irade tükendi 2 haftadır film izliyorum sadece başka bi şey yok :D Bugün başladım tekrar düzene.
Oturup çalışacaksın bunun başka bi sırrı yok. Olsaydı herkes uygular herkes yapardı.
Zor ama başka yolu yok oturup çalışacan zorlayacan kendini kral. Yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin şunun şurasında 2 ay daha sık dişini sonra istediğin kadar keyif yapacaksın bunu düşün.

Bende de aynı problem var hayatım boyunca hiç ders çalışmadım diyebilirim. Lise full kopya ve öğretmenlerle aram iyi olduğu için geçtim, üniversite de öyle. İmkanım var, zamanım var. Bir sene güzelce ders çalışıp iyi bir meslek sahibi olayım diyorum, gidiyorum kaynaklar alıyorum, yeni kalem alıyorum güzel güzel ama onlar bana bakıyor ben onlara bakıyorum, poşetlerinden bile 1 hafta sonra falan çıkarmışımdır yani, yok içimden gelmiyor, yani zerre yok. Başlayamıyorum, alıyorum kitabı önüme koyuyorum sayfasını açmadan önümde duruyor, dur şu diziyi izliyim, dur şu oyunu az daha oynayayım, akşam başlayım, yarın diyetle beraber başlayayım diye diye 24 yaşına geldik. Bu sene de YKS başvurusu yaptım, başvuru yaptığımdan beri 2 oyun bitirdim, 1 dizi bitirdim, 6 tane yeni oyun yükledim, 1 tane yeni diziye başladım ama bir tane ders videosu falan izlememişim; bu arada hedef tıp :D Neyse icraat yok ama hedefimiz yükseklerde bari.

Ben de aynı irade tükendi 2 haftadır film izliyorum sadece başka bi şey yok :D Bugün başladım tekrar düzene.
Oturup çalışacaksın bunun başka bi sırrı yok. Olsaydı herkes uygular herkes yapardı.
Zor ama başka yolu yok oturup çalışacan zorlayacan kendini kral. Yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin şunun şurasında 2 ay daha sık dişini sonra istediğin kadar keyif yapacaksın bunu düşün.
Dişimi sıkıcam artık, telefonu bıraktım zaten. Artık full ders odak gideceğim ama şu var hep hocalardan veya başkalarından "gerçek gücünü gösteremiyor" lafını duyunca fena koyuyor. O kadar emek veriyoruz ne yapalım yani? Zaten okuldaki hocalar ayrı bir dert. Diyorlar " bu okuldan adam olacak 1 kişi çıkar o da siz değilsiniz" Sanki hiç emek vermemişim gibi hisediyorum.

Dişimi sıkıcam artık, telefonu bıraktım zaten. Artık full ders odak gideceğim ama şu var hep hocalardan veya başkalarından "gerçek gücünü gösteremiyor" lafını duyunca fena koyuyor. O kadar emek veriyoruz ne yapalım yani? Zaten okuldaki hocalar ayrı bir dert. Diyorlar " bu okuldan adam olacak 1 kişi çıkar o da siz değilsiniz" Sanki hiç emek vermemişim gibi hisediyorum.
Salla gitsin onları önemli olan senin ne düşündüğün. İnsanı üzen sınavdan kötü yapması değil zaten. Sonuç açıklandığında "elimden geleni yapmadım, daha iyi yapabilirdim" düşüncesi insanı hüzne sokar.
Sen elinden geleni yap. Sınav sürecinin sonunda sıralamalar açıklandığında kendi kendine "daha çok çalışabilirdim, ders çalışmak yerine boş boş şeylere vakit ayırdım" dememek için düzgünce çalış. Ondan sonra inan bana sonuç rezalet gelse dahi eğer ben elimden geleni yaptım diyebiliyorsan gram üzülmezsin.

Seninle aynı süreci yaşıyorum. İşin artık suyunun çıktığı kitap görünce kusmanın geldiği bi döneme geldik. Ben şimdi uygulayacağım taktiği sanada vereyim işin gücün kitap olcak kanka bi konu dinlediysen tüm sorularını eritceksin artık ezbere yapabildiğin süreçtede salıcaksın onu.Yani soru soru soru
Aşağıdaki olayla benzer durumdur:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı