Ders çalışma isteği

Scorpio92

Megapat
Daha fazla  
Selamlar millet.
İlk olarak şunu diyeceğim ki internete bu konuyu arattıklarında güzel sonuçlar alınabilmesi için sizden güzel ve yararlı cevaplar istiyorum.
Hem bana hem de ders çalışmak istemeyen arkadaşlar için de yararlı cevaplar olur ve istediklerine ulaşırlar umarım.
Şimdi şunu söylemek istiyorum benim hayalim belki bazılarınıza yakın bazılarıyla aynı bazılarıyla çok farklı olabilir. Ama herkesin birbirinin fikirlerine saygı duyması gerekir. Benim ileri için yurtdışında yüksek lisans yapmak var ki bu ülkede büyük ihtimal Amerika olacak. Neyse ama benim çalışmam gerek ama o kadar üşeniyorum ki bazen aşırı gaza geliyorum böyle bir 3-4 gün harbi harbi çalışıyorum sonra bir yorgunluk çöküyor bir üşenmezlik başlıyor. Yapamıyorsun lütfen yardım etmek için herkes bir ağızdan cevaplar yazsın ki hem bana hem de diğerlerine yardımınız dokunsun.
Herkesin hayali gerçekleşir inşallah.
İyi forumlar.

Mezuna kalmış YKS öğrencisiyim ve durum aynı. Evde iken çalışmak inanılmak zor geliyor. İçimde istek ve korku var ancak dershane ve kütüphane ortamına alışkın biri olarak evde kalma durumu beni inanılmaz kötü etkiliyor. Herkese tavsiyem ulaşılabilir küçük hedefler koymak. İşe yarar diye düşünüyorum.

Elini cebine attığında seni geçtim evladına bir şey almak istiyorsan okuyacaksın arkadaş kusura bakma. "Meritokrasi" kavramını araştırmalısın bence. Kolay gelsin.

Ben hedefimi büyük tutuyorum aslında bu hedef büyük bir hedef değil bizlere sanki çok büyükmüş gibi geliyor. Yapmak zor değil yapmaya çalışırken karşına çıkan engeller zorlar insanı biraz çalışmam lazım ama o içimdeki çalışma isteğinin hiç bitmemesi lazım ona çabalamam gerek.

Elini cebine attığında seni geçtim evladına bir şey almak istiyorsan okuyacaksın arkadaş kusura bakma. "Meritokrasi" kavramını araştırmalısın bence. Kolay gelsin.
Biraz göz gezdirdim. Aşırı birşey anlamasam da bazı şeylere aşina oldum.

2 yıldır mezunum, ders çalışmaya çalışmak konusunu çok araştırdım, tecrübe edindim. Anlatayım.

İlk olarak, en büyük düşmanınız motivasyon videoları olsun. Dopamin etkisi yaratıp, birkaç gün sizi çalıştırır ama sonra öyle bir sıkılırsınız ki, aylar boyunca masaya oturmak istemezsiniz.

İkinci olarak, gerçekçi olun. Çobanın hikayesini duyup denemelerde 5 net yapıp dereceye girmeyi hayal etmeyin. Üzülürsünüz. Ayrıca ben hedef olarak bir bölüm, üniversite seçmeyi de yanlış buluyorum. Eğer bir hedef edinecekseniz, maksimum ne kadar çalışabilirim? Netlerimi en fazla kaça çekebilirim? Gibi sorular üzerinden ilerleyin. Hedefiniz her daim en iyisi olmak olsun.

Ve sosyal medyaya dair ne varsa silin çöpe atın. Arkadaşlarınız her zaman mutlu, her zaman ders çalışıyor gibi gözükür. Ve olan yine sizin moralinize olur.

Son olarak, "ders çalışma isteğim yok" diyenlere söyleyeceğim tek şey; çalışmayın. Demek ki hedefinizi o kadar da önemsemiyorsunuz, demek ki güvendiğiniz bir şeyler var. "İsteğim yok ama çalışmak zorundayım." diyenlere ise, galiba ekşisözlük'te gördüğüm bir sözü hatırladığım kadarıyla söyleyebilirim ki,

"Düşünün ki yarın sınav günü ve birden önünüze tam da bugüne gelebileceğiniz bir zaman makinesi belirdi. Zaman makinesine binip bugüne geldiniz, sınava daha günler var. Oturup ders çalışma meleğinin size dokunmasını mı beklerdiniz hala? "

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…