Ortaokuldan liseye geçişte not düşüşleri olabilir. Bu normal bir durum. Önündeki 4 sene boyunca düzenli çalışmayı bırakmazsan bunu atlatabileceğini düşünüyorum. Fakat söylemesi yapmasından kolay. Ders çalışma isteğinin olmamasının doğal olduğunu düşünüyorum. Kim oyun oynamak veya eğlenmek varken saatlerce kimya-matematik kitabına gömülmek ister ki? Yine de insanlar bunu göz ardı edip kendini kısıtlayarak çalışmak zorunda. Malum sınav sistemi belli, yapman gerekenler belli.
İlk eline kitabı aldığın ortalama 1 saat oldukça sıkılabilirsin veya uykun gelebilir. Bu evreden sonra yavaş yavaş odaklanmaya başlıyor insan. İlk 1 saati olabildiğinde zorlamaya bak. Odak konusunda ise verebileceğim şahsi tavsiyem odanın ışığını loş tut fakat yukarıdan da bir masa lambası veya telefon flaşı ile sorgu odasıymış gibi kitabını aydınlatacak bir sistem kur. Daha önce gittiğim bir kütüphanede çok işe yaradığını fark ettim ve evde denediğimde de faydasını gördüm. Video izlerken gözün diğer videolara kayıyorsa tam ekran izle.
İyi çalışmalar.