Ders çalışma motivasyonunun olmaması

Rauf02

Hectopat
Makaleler
2
İyi geceler Technopat halkı,

Şu an 12. sınıfım bu sene ÖSYM sınavı var. Hatta akademik sınıf olduğundan müfredatımız 9. sınıf'dan 12. sınıfa doğru uzanıyor. 1 sene içerisinde tüm konuları görüyorum. Her gün 9-10 ders saati görüyorum. (cuma günü hariç) eve geldiğimde saat 17.30 oluyor yemek yeme birazcık dinlenme sonrası saat 19 oluyor. Test kitapları çözmeye çalışıyorum ancak 1 saat sonra soğuyorum. Yüzüne bakasım gelmiyor. Uykum geliyor. Kendimi zorluyorum ama olmuyor. Bu gidişle sınavdan bir şey yapamayacağım. Önerileriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu bizim önermelerimizle veya vereceğimiz motivasyonla olacak bir şey değil. Size dışarıdan verilen motivasyonla maksimum 2 gün gidebilirsiniz. Önemli olan içinizde o motivasyonu bulabilmek. Bunu kendiniz yapmak zorundasınız. Okumaktan başka çareniz yoksa, buna yönelik kendinizi motive edip, ona göre çalışmalısınız. Yoksa biz, öğretmenleriniz, arkadaşlarınız, aileniz ne dese boş. O motivasyonun içinizden gelmesi gerek.

Hocam bazıları bunu dershaneye gidip telafi ediyor ama herkes maalesef aynı tempoyu yakalayamıyor ve Herkesin ailesi ekonomik olarak güçlü değil. Sonuçta senelerdir eğitim sisteminin kurbanı oluyoruz ezbere eğitim derslerin yeteri kadar verimli olmaması gibi sana tavsiyem okulunu bitirdikten sonra 1 sene hazırlık yapman. Okul bittikten sonra maalesef stajdan direkt iş hayatına geçince insana para tatlı geliyor sonradan anlıyorsun okumanın değerli olduğunu şu an bile üniversite sınavlarına çalışasım gelmiyor insanları okumaktan bıktırdılar kısacası kendini sürekli motive etmen lazım geleceğine odaklan yetersiz gördüğün derslerin için Sahibinden'de öğretmenler var oradan iletişime geçip özel ders alabilirsin.

Doğru demiş dostlar kendin yapacaksın kendin halledeceksin bu işi olmuyorsa da yapacak bir şey yok farklı yollar da deneyebilirsin imkanın varsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…