Ders çalışma süresi ne kadar olmalı?

Sözel dersler için bir yerden not bulmaya çalışabilirsiniz. Not almakla felan uğraşmazsınız, konuyu dinlersiniz unuttuğunuz kısımlara nottan bakarak tekrar edersiniz.
Sayısal dersler için pek nota ihtiyaç yok. Bol soru çözmek daha önemli.

@Nieagerams bir şeyi yazarak çalışmak akılda daha iyi kalmasını sağlıyor. Yazarak çalışma da bir çalışma yöntemidir.

@Nieagerams yani. Kaldı ki sözel derslerin ciddi bir zorluğu yok. Herkes yapabiliyor sözel dersleri.

Zamanında çalışmak daha iyi bence diğer türlü çok zor oluyor.

Kişiden kişiye de değişen bir şey. Benim hafızam zayıf olduğu için sadece son anda yapabiliyorum. Siz detayları akılda tutabiliyorsanız günü gününe çalışın. Ben formül bile ezberleyemiyorum artık.

Tamamen senin odağını ne kadar koruyabildiğine bağlı bir durum, bunun tek bir doğrusu yok. Mesela benim için tek seferde 7-8 saatlik çalışma süreleri normaldi, bir şeye odaklandığımda kaç saat geçtiğini anlamıyorum bile. Bazıları için sadece 30-60 dakikalık periyotlar verimli olabilir.

@Blacksidemre sayısal dersler günü gününe çalışılması gerekiyor. Son gün olmuyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…