Bak ben eksik kaldığım yerlere ağırlık veriyordum. Yani mesela kimya da iyi değilim ama fizik ve biyolojim iyi. O zaman bir gün kimya çalışıp bir günde fizik biyoloji çalışıyordum. Yararını da gördüm. Ama bundan 7 8 sene öncesini konuşuyorum belki şimdi sistem değişmiştir.
Kitap tavsiyesi istemekten bir adım öteye gitmene sevindim. Her gün bir ders çalışmak bana mantıklı gelmiyor. Onun yerine örneğin mühendislik istiyorsan bir gün Matematik+başka birkaç ders, bir gün de Geometri+ başka birkaç ders çalışabilirsin. Tıp istiyorsan Geometrinin yerini Fizik alabilir. Bu aslında ders çalışma sürenle ve senle alakalı bir şey ama her gün bir ders çalışsan bir dersi 7 gün arayla çalışmış olacaksın bu da pratiklik anlamında kayıp.
Merhaba. Ben de bu sene sınav stresini atlattım allaha şükür. Eğer sınıfını, alanını (TM - MF ...) ve hedefini söylersen sana daha fazla yardımcı olabilirim.
Kısaca şöyle diyebilirim : Hergüne bir ders atamak doğru değil. Yani pazartesi mat, salı geo gibi. Onun yerine her gün birkaç ders çalışırsan daha iyi. Beyin tekrarla daha iyi öğreniyor.