Ben geçen sene girdim ve kendi taktiğimle 12 bin mi ne oldum size göre iyiyse 12 bin siz de kullanabilirsiniz. Testten çok konu çalıştım (Matematik ve Fen için). Bir konudan %100 emin olmadan onu konuyu çalışmayı bırakmadım ve kendimi de asla kandırmadım. MF derslerinde diğer insanların çözdüğünün yarısından az test çözdüm ama her çeşit soruyu çözdüm ve hatalarımın sebebini mutlaka çalışıp anladım. Ben biyolojiyi hiç sevmezdim ama derinlemesine bilgi edinince hepsinin kendine özgü güzel bir yanı olduğunu fark ediyorsunuz. Ve bu da çok önemli bir şey çünkü ne kadar zor gözükse de çalıştığınız dersi severek çalışmalısınız. Haftada 3 gün falan çalışabiliyordum sıkıldığımdan ama bu bir hataydı her gün 1 saat de olsa tekrar yapmalısınız.
TYT de matematik ful, fen 1 yanlış, Türkçe 4 yanlış yaptım ama sosyalim 8 net di yani TYT için matematikten ve fenden tavsiyelerimi dinleyebilirsiniz ama sosyal için beni dinlemeniz doğru olmayabilir. Ama severek çalışmanın onda da geçerli olduğunu düşünüyorum. Şu ana kadar anlattıklarım hem AYT hem TYT için di ama AYT için ekstra olarak biraz daha test çözebilirsiniz. Bu arada her zaman AYT ye çalışıyor olun, AYT ye çalışmak TYT nizi de geliştirir.
Bu arada lisede sadece ders dinleyerek 70 80 almayı herkes başarabilir kendinizi kandırmayın lütfen. YKS de öyle bir şey olmuyor tabi ki. Sırf zekisin diye integralin formülleri ve uygulanma yöntemleri aklına birden gelivermiyor. Zekiysen sadece diğerlerinin 2 saate çalıştığını sen 1.5 veya 1 saate bitiriyorsun.