Ders çalışma yöntemleri ?

Ne kadar ders çalıştığımız önemli değil, önemli olan verimli çalışmak. Verimli çalışmak içinde programlı çalışmak gerekiyor.

Herkesin kendine göre bir stili vardır. Şu veya bu doğru demek hiçbir zaman mümkün değil. Çalışmak şart orası kesin olan kısım Gerekirse eziyet çekseniz bile çalışacaksınız.

Onun dışında tavsiye edilen çalışmayı mı yapıyordum ben tartışılır. Aralıksız saatlerce ders çalıştığım oldu. Çok az ara verirdim. Bunlar normalde önerilmeyen şeyler ama sonuç olarak başarıya ulaştım. İçten gelmesi de çok önemli. Zorlamayla baskıyla çalışılmaz zaten. YGS-LYS için söylüyorum. Gerekirse 1 sene canını dişine takacaksın. İyi bir yeri kazandıktan sonra geçireceğin mutlu günleri düşün Gerçi kazandıktan sonra da dertler bitmiyor hayat bu sonuçta

Ben meslek lisesi mezunuyum ne yalan beleşten geçtik ama yüksek okulda çakıldım. Çalışma tekniğini daha çok bizim önerimize göre değilde kendinin rahatına göre belirle mesela arabesk dinleyerek ders çalışan biliyorum ama ne dinledin desem bilmiyorum der ortam oluşturmalısın kendine.

En güzelin not tutmak. Not tuttuğun günün akşamı, o notları yarım saat en fazla 1 saat 1-2 kere okuyarak tekrar yapmak. Sınav zamanı geldiğinde notlara baktığınızda herşeyi hatırlıyor olduğunuzu göreceksiniz..

Yazmadan çalışırsan anlamazsın arkadaş. Ama birisi bana anlatırken yazınca aklıma hiç bir şey kalmıyor. Sadece örnekleri yazıyorum bana yetiyor. Ama geçen dönem hiç çalışmadım hiç iç açıcı bir karne gelmedi, demek ki çalışmalıyız Öyle 1 ders önceden çalışmayla olmuyor. 1 ders önce notlarını tekrar edeceksin. Çalıştıktan sonra 1-2 güzel video izle kendini ödüllendir. Mesela bunu izle

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

- - - Güncellendi - - -

Biraz daha video eklemek istedi canım
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Biraz argo

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılılara neredeyse 1 gün çalışıyorum. Günlük tekrar yok. Lakin YGS ve LYS'ye çok çalışıyorum. Ardından sınavlara giriyorum okulda ve nedense 70'den aşağı alamadım. Hala inat ediyorum ya bildiğin hiç çalışmıyorum. Soruları resmen elim çözüyor, beynim değil. Şakır şakır gidiyor, anlamıyorum abi. Sınavda da netler çok güzel çıktı. Toplasan yazılılara 1 2 saat çalışıyorum ama YGS ve LYS çok fazla, günde 5-6 saat ve full test. Bence sınav için değil, üniversiteni belirleyecek sınavlara çalışmalısın. İstediğim bölümü de tutturacağımı düşünüyorum.

YGS denemelerind kaç net yapıyorsun?

Evet arkadaşlar, artık sınavlar başlıyor nasıl bir yöntemle ders çalışmak gerekir siz nasıl çalışıyorsunuz bunun hakkında sohbet edelim ?

şunu bir izlemeni tavsiye ederim ders çalışma teknikleri hakkında bir yerde bahsetmiş ben faydalandım seninde işine yarar umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…