Ders çalışmak istemeyen birisi ne yapmalı?

Z3r0_P0int3r

Yoctopat
Daha fazla  
Ailem ders çalışmam gerektiğini söylüyor ve yazılılar yaklaşıyor. Ancak şu sıralar ders çalışmaya karşı ciddi bir isteksizlik yaşıyorum. Dersleri anlayamadıkça bu isteksizlik daha da artıyor ve çalışmak istemiyorum. Okula gidip geldiğimde kendimi boşuna gitmiş gibi hissediyorum. Üstelik TYT ve AYT sınavlarının da olması beni daha fazla strese sokuyor. Bu durum ailemle aramı da olumsuz etkiliyor. Bu süreci nasıl yönetmem gerektiği ve kendimi yeniden toparlamak için nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda tavsiyelerinizi almak isterim.

Benim yaşadığım temel problemin aynısını yaşıyorsun. Ben de henüz tamamen bir çözüm bulabilmiş değilim; fakat Pomodoro tekniğini denemeni öneririm. Bana bir miktar faydası oldu. Şu anda isteksiz de olsa ders çalışıyorum ve yavaş yavaş soru çözümü de hoşuma gitmeye başladı. Konuları anlamak, derste hocayla birebir soru-cevap yapabilmek ve hocadan saklanmamak beni daha da motive ediyor.

Çalışma. Herkes çalışmak zorunda değil. Bunu sorumluluk olarak görüp görmemek sana kalmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…