Ders çalışmak neden Shader yazmaktan daha zor?

Daha fazla  
İlk olarak bilmiyorsanız "shader" kabaca, bir 3D objenin render biçiminin belirlendiği kod. Farklı türleri var.
Normalde C# ile kod yazan biriyim shader yazmaktan anlamam, ama derslerden daha kolay.

Peki bilgisayardaki 3D render biçimi yazmak, neden derslerden daha zor?

Soruda mesela, A açısını vermiş, B ve C açısını vermemiş ve bizden C'yi istiyor.
Böyle saçma şeyler var. Shader'ın bile mantığı var ama bunun yok.

Not: Matematik sorusu örnektir, sorum o soru değil.

İlk olarak bilmiyorsanız "shader" kabaca, bir 3D objenin render biçiminin belirlendiği kod. Farklı türleri var.
Normalde C# ile kod yazan biriyim shader yazmaktan anlamam, ama derslerden daha kolay.

Peki bilgisayardaki 3D render biçimi yazmak, neden derslerden daha zor?

Soruda mesela, a açısını vermiş, B ve C açısını vermemiş ve bizden C'yi istiyor.
Böyle saçma şeyler var. Shader'ın bile mantığı var ama bunun yok.

Not: Matematik sorusu örnektir, sorum o soru değil.

İlgi meselesi olabilir mesela benim ilgimi çeken konuları araştırmaktan öğrenmekten büyük zevk duyarım ya da sevdiğim bir konuda bir şey öğrendiysem 40 yıl geçse de unutmam. Kısacası derslerdeki konulara ilgin olmadığı için onu öğrenmekte zorlanıyorsundur bende de durum böyle.

Son düzenleme:
Tamamen sevmek ve zevk almakla alakalı. Yazı yazmaktan nefret ederim, performans ödevi yazmak bana işkence geliyor. Ama hayranı olduğum havacılıkla ilgili birşey yazarken hiç sıkılmıyorum. Örneğin F-16'nın hikayesi, ya da ilk Afterburnerlı savaş uçağı gibi yazılar. Şu anda turizm lisesi okuyorum, normalde yemek yapmaktan nefret ediyorum. Ama dün kendi başıma bir makarna yaptım ve çok zevk alarak yaptım. Tamamen zevk ve sevmekle alakalı dostum. Bu durum herşey için aynıdır. Okulda ders işlersin, o işlediğin konunun kafana oturması hiç sevmeyen birisiysen bile 1-2 hafta sürüyor. Ama çok sevdiğin bir oyunu oynarken o oyun ne kadar karışık olursa olsun, bütün tuşları öğrenmen ve hafızana kazıman 1 gün.

Kendi tecrübemden bahsedeyim, DCS World isimli bir savaş uçağı simülasyonu var. Oyunda gerçek hayattakinden farksız F-16, F-18 kullanıyorsun. Uçağın başlatma prosedürleri, içinde bulunan 10'larca tuş vs. aklına ne gelirse gerçek hayattakiyle %100 aynı. F-16 uçağında bulunan bütün tuşları, ne işe yaradıklarını, uçağın nasıl başlatılacağını öğrenmem tam 2 günümü aldı. İlk bakışta o kadar fazla tuş olması karışık geliyor, ama sevdiğim birşey olduğu için o tuşları 2 günde öğrendim. Yani gerçek hayatta şu an bir F-16 Block 50 çalıştırabilirim, her ne kadar uçuramasam da. Şimdi havacılıktan ve uçaklardan nefret eden/ilgi duymayan birisine o tuşları öğretmeye çalışsanız 2 haftada anca öğrenir çünkü sevmiyor işte. Bütün olay bu yani.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı