Ders çalışmak yerine internette zaman geçiriyorum

Unknowise

Decapat
8. sınıfım LGS'ye gireceğim istediğim lise 415 gibi bir puan isteyecek diye düşünüyorum sınav zor olursa. Bu sene kolay olduğu için 443 istemiş 2022 de 415 civarı bir şey. Derslerim iyi sayılır hedefimi kolay bulduğum için ders çalışmam gereken zamanlarda boş takılıyorum ya da bilgisayar telefonda vakit harcıyorum. Sizce nasıl bundan kurtulurum? İyi sosyaller.

Modem arayüzüne girip size ait olan cihazların hepsine gelen interneti 1 Mbps'e düşürün interneti sadece mesaj atmaya kullanın

Dikkat eksikliğin var, sosyal medyayı bırak ya da en azından kullanımı azalt.

Bende aynı durumdan müzdariptim. 400 puanlı Anadolu lisesine gitmek istiyordum. Gidemedim meslek lisesine gittim. Durumdan memnunum. Eğer telefonda vakit geçiriyorsan kötü bir liseye gideceğinin ve ortamının çok kötü olacağını düşün ben bu şekilde biraz biraz çalışmıştım.

Modemi söküp camdan aşağı firlatın
Kendime interneti yasaklamıştım.Evde durmayıp internet kafeye gidiyordum sürekli. İyi bir çözüm değil.

Hocam bu durumdan kurtulamıyorsanız vaktinizi internette boşa harcamak yerine dil öğrenmeye, yazılım öğrenmeye ayırın.

Bunu sen mi yazdın yoksa senin yerine ebeveynlerinden biri mi yazdı?

Öncelikle hedefini küçümseme ne olacağı belli olmaz. Kendine bi program yap buna göre ilerle , tabii telefona bilgisayara da vakit ayıracaksın ama bunu kontrollü yapman gerekiyor. Birazda senin iradene kalmış bir şey.
Kütüphane de güzel bir yol. Daha kolay ders çalışma ortamı oluşturursun kendine. Kendini düzene sokmaya bak.

Bende YKS'ye hazırlanıyorum.Telefon/bilgisayarı ders çalışırken kapatıp ranzanın altına koyabilirsiniz. Bir de sabah ilk uyandığım 1 saat telefona dokunmamanın bana çok yardımı olmuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…