Genellikle hocaların yaptığı programları çoğaltıp çopaltıp herkese dağıtıyorlar. Yani çoğu kişiye aynı program düşüyor ve her kişinin de çalışma isteği, odaklanma süresi aynı olmadığından da sürekli sorunlar oluyor öğrenciler için. Eğer 60 sorudan daha fazla çözemiyorsan kendini çok zorlama. İki hafta boyunca böyle çalışmaya devam edersen yavaş yavaş alışırsın. Alıştıktan sonra da yani 60 soruyu rahatça çözdükten sonra 80 soru çözmeyi dene. Daha sonra 100 soru çöz, sonra da 120 soru çözmeye çalış. Böyle böyle alışırsan daha az zorlanırsın diye düşünüyorum.
Daha önce hiç oturup 40-50 dk çalışmamışsın. Bu yüzden de çok zorlanıyorsun. Kendini alıştırman gerekecek. Dikkat dağınıklığını en aza indirmek için de çalışırken sık sık ara ver ve dinlen. Basit hataların da yavaş yavaş düzelir. Eskiden ben de çok fazla basit hatalar yapıyordum. Sonucu bulup yanlış şıkkı işaretlemek olsun, özellikle matematik sorularında sayıları karıştırma olsun. Çok fazla yanlış yapardım ama soru çöze çöze artık öyle basit hatalar yapmamaya başladım.