Ders Çalışmakta Çok Zorlanmak

O zaman şöyle söyliyim. Sınavdan sonraki seneni düşün. İzmir'de, İstanbul'da millet iyi üniversitelerde anne ve babalarını gurarlandırarak yüksek puanlarla girip kesin bir meslekleri olduğunu; seninde Hakkari'de hiçliğin ortasında deli gibi ders çalışsan bile üniversiten yüzünden sende önce başkalarını alacaklarını, anne ve baban hayal kırıklığını düşün. Bunu yazarken ben bile biraz hüzünlendim bak

Bu konuda benim de problemlerim vardı, bu sene 9'a geçtim ve 8'den önce ayda 20 soru bile çözmüyordum. 8'e geçtiğimde ailemin de desteğiyle dershaneye gitmeden günde 200 soru çözmeye başladım. Takdir edersin ki bu bir günde olmadı ilk çalışmaya başladığım zamanlarda günde yaklaşık 50 soru çözüyordum, ama bu 50'yi tüm güne yayıyordum. Ertesi günlerde başından kalkmadan 50 soru çözebilmeye başladım. Yani kendini alıştırarak, çalışmayı alışkanlık haline getirebilirsin. Çalışmaktan çok çalışmayı alışkanlık haline getirmen önemli.

Ders çalışma alışkanlığı olmayan birisinin, oturup saatlerce çalışabilmesi mümkün değil. Başlangıçta az az çalışıp ondan sonra yavaştan çalışma süresini arttıracak ve verimli şekilde çalışacak. Çok çalışıp verimsiz çalıştığı sürece o çalışmanın hiçbir anlamı yok ve en önemlisi de ne istediğinize karar verip o hedef doğrultusunda çalışmalarınızı sürdürmeniz gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…