Ders çalışmama isteği nasıl giderilir?

902722

Centipat
Makaleler
7
İlkokul hariç, ortaokulda hiçbir derse ve ödevlere düzgün bir şekilde çalışamadım. OKB ve hayal gücü enflasyonum var. Ancak 2024'teki LGS'de 360 puan aldım çalışmadan. 2024-2025 yılında okul değiştirme cezası aldım ve tekrar 9'cu sınıf okuyacağım. Şu an 6, 7 ve 8. sınıf konularında temel atmam gerekiyor. Ders çalışmaya başlarken sanki beynimde bir engel varmış gibi hissediyorum ders çalışmak istediğimde garip şekilde utanıyorum ve bu yüzden çalışamıyorum. Ruh ve sinir hastalıklarına gidip zeka testi yaptırdım bana normal zeka seviyesinde olduğum söylediler. Ne yazık ki ders çalışma isteğim yok ve çok sıkıldım artık. Düzenli olarak B12 vitamini takviyesi alıyorum. Ayrıca beynimde arkanoid kist var acaba ondan mı diye baktım alakası yok. Ne yapmalıyım artık gerçekten sıkıldım.

Sende bir gariplik yok herkeste var bu durum. Normal değil mi? Beyinler yandı kolay dopaminden, şimdi oturacaksın saatlerce aylarca ders çalışacaksın da sonra sonucu görüp tatmin olacaksın dopamin vs. Ohhoo. Aç Insta'yı 2 kaydır, aç PC iki el oyun at miss gibi kolay dopamin. Senlik bir sorun yok üzülme.

Pomodoro tekniğini dene. Süreyi kısa tut ve mola ver. Ayrıca çalışacağın dersleri kısa bölümlelere böl. Belirli bir süre çalıştığında da kendine ödül ver. Tek çaresi beynini yenip hızlı ve kolay tatmin sağlayacak şeyleri yapmamak.

Bir amaç belirlemezsen ve gelişim görmezsen çalışmak da istemezsin.

Benim amacım küresel bir şirket kurmak ve ekonomik bağımsızlığımı kazanmak. Bu yüzden ingilizcemi geliştiriyorum, en çok satan iş kitaplarını (20-25 kitap vardır daha da artıyor) satın aldım. ve her sabah kalkar kitap okurum, çalışırım.

Gelişimden duyulan acıdan zevk almalısın.
En önemli maddelerden birisi de bence müzik dinlemeyi bırak. çünkü ben müzik dinlediğim zamanlar hafızam, unutkanlığım kötü etkilenmişti. müziği bırakınca daha iyi hatırladığımı fark ettim.

Ders çalışmanıza engel olan nedir? Önce bunu tespit edin. Yok canım istemiyor, canım sıkılıyor tarzı kelimeler bahane olamaz. Başta az az olsa da ders çalışmaya başlayın. Gerisi gelir.

Hocam bu sorun uzun süre ders çalışmayıca olur ders anlamsanız bile anlıyor gibi yapın başından sakın kalkmayın zamanla düzene oturur umarım en yakın yazamda ders çalışmaya alışırsın.

Biraz çabala herşeyi başarırsın.

Cezayı neden aldınız? Çünkü bazı okullarda iftira falan da atabiliyorlar tabii sizin için sıkıntı olmazsa.

OKB tanısı bir doktor tarafından konuldu mu peki? Bende OKB hastasıyim ve ilaç tedavisi görüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…