Ders çalışmaya başlamaya nereden başlanmalı?

Hamza Aqs

Hectopat
Daha fazla  
Selam dostlar, ben seneye 11. sınıf oluyorum.

Ben normalde ders çalışmayı kendim için asla mantıklı bulmayan derslerde telefonla ilgilenen bir çocuktum.

Çünkü yapmaya çalıştığım farkı şeyler var ve o şekilde daha çok para kazanacağıma inanıyordum fakat taktir edersinizki ders çalışmak veya 10-11 yaşında sanayiye girmek dışında neredeyse her yolda bir risk faktorü var ve düzenli bir gelirinizin olacağı garantisini de yok. Ticaret gibi veya projelerinizin önem taşıdığı video editörlük, Game devolopment gibi.

Evet belki de çok güzel paralar kazanabiliriz bu şekil ama her zaman bir risk var ve iyi paralara ulaşmak için derse harcayacağınız mesaiden katlarcasını harcamanız gerekiyor.

Ben de hızlı öğrenen biri olduğumu düşünüyorum. Bu yüzden bu risk faktörünü en aza indirgemek için ders çalışıp ortalama bir üstü üniversite kazanıp bir mesleğe sahip olduktan sonra risk almaya karar verdim.

Ama ortalamam rezalet şu son sene 70-75 ortalamayla bitirdim.
9. sınıfta falan da 80'di yani gayet başarısız bir öğrenciyim asla ders çalışmaz ve sürekli telefonla ilgilenip uyurum.

Ben şimdi nereden başlamalıyım? Biraz garip bir soru ama ortalamam bu şekilde olduğu için yaz tatilinde acaba 10. sınıftaki temelimi tamamlayıp 11e geçincemi 11. sınıf konularına geçmeliyim yoksa direkt 11. sınıf konularından mı başlamalıyım.

AYT'nin temeli TYT zaten ne demek katkısı olur mu unutma sınavın %40'ı TYT.

Peki ya test kitabı olarak hangi yayın evleri iyidir.

Dağa tırmanırken sak diye zirvesine ulasamazsın ki, önce dağın eteklerini tırmanmalısın

Ve AYT derken, hangi derslerden bahsediyorsun? Bölümün nedir?
hocam meslek lisesiyim ya obpem 90 falandı lgs 380 falandı zaten düşük diye ortalama bir liseye girmektense farklı şeylere odaklanayım diye obpsi 55 60 olan bir okula girdim

Kanka bence şey yap internette sanal test çöz mesela 11. sınıf 2. dönem 2. sınav (ders adı)yaz çöz yanlışın olan soruların konusu bul ve not et sonra o konuya YouTube'dan filan çalış ve benzer bir testi çöz ama aynısı olmasın başarılı olduğunda diğer derse geç bunu her derste uygula bir de sürekli not almayı unutma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…