Ders çalışmaya nasıl başlanır?

SuprımXS

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bugün bu konuyu açma sebebim gerçekten artık ders çalışmaya başlamam gerektiği. İyice zıvanadan çıktım, dersleri saldım. İlk sınavlarım kötü geçti 47 ortalama oldu toplam. İkinci sınavlarda düzeltirim dedim ne ders çalıştım ne bir şey yaptım ikinci sınavlar kapıya dayandı. Sınıfta kalırsam tüm okuma hevesim kaçar bunu biliyorum ve okumakta istiyorum çünkü okumadan maalesef ki ülkemizde gelişemiyorsun. Neyse asıl konumuza gelelim. Şimdi ben ders çalışmaya başlayacağım iyi hoş ama nereden başlayacağım. Şu anda 9. sınıfım ve 8'den beri derslerim berbat. Ben nereden başlayacağım kafam karmakarışık. En baştan başlasam çok geriye gitmek zorunda kalıyorum ve sınav konularını yani günümüz konularına çok uzak kalıyorum. Günümüzden başlasam temeli bilmiyorum nasıl çalışayım. Cidden bu karmaşaya düştüm ve çıkamıyorum. Arkadaş çevrem zaten ayrı kafa hiçbiri öyle destek verecek arkandayım kardeşim diyecek insanlar değil yani ben yalnızım bu yolda. Bir karar aldım ve ileride edeceğim rahatı düşünerek ders çalışma kararı aldım. Bir büyüğüm bana 16 yıl sefalet 40 yıl ferahlık mı yoksa 12 yıl rahatlık 40 yıl sefalet mi demişti. Ben kararımı verdim. Buraya da sizden yardım almaya geldim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

İlk olarak şunu söyleyeyim. 12 yıl sefaletten sonra 40 yıl rahatlık yok bilginize. Hine eşşek gibi bir şirkette/devlet kurumunda sabah akşam mesai yapıp çalışıyorsunuz.

Asıl soruya gelecek olursak, buna biz ne dersek diyelim iş sizde bitiyor. İradenizi güçlendirmeniz lazım. Zorla bilgisayarı kapatıp kitabı önünüze alıp çalışın. Konular için videolar izleyin.

Zorundasın. Bu kadar.
Hadi canım. Nasıl anladın zorunda olduğumu öyle şıp diye. Sorduğum soru ders çalışmak istemiyorum ne yapmalıyım değil. Ben nasıl hem geriyi kapatıp hemde günüme ayak uydururum onu sormuşum.

Kendinize haftalık programlar yapın ve bu programlara sadık kalın. Ders çalışmayı bir zorunluluk olarak değil alışkanlık haline getirmeye çalışın. Zamanınız olmasa bile kitaba 5 dakika bakıp çalışmanız alışkanlığınızın sürekliliğini sağlar. Geçmişteki eksikliklerinizi ise tespit edip bu konuları haftalık programınıza bölüştürebilirsiniz. Bazı aksaklıkların sonucu arkadaşlarınız dışarıda eğlenirken siz o eksikliklerinizi gidermekle meşgul olacaksınız. Maalesef bir şeyleri yarım bırakmanın ya da tekrar etmemenin cezası bu olsa gerek.

Hocam cevabın için çok teşekkür ederim. İrademi güçlendirmem zaten gerekli ama o kadar konu eksiğim varki ipin ucu kaçtı gibi hissediyorum. Asla toparlayamam gibi duruyor. Dağ gibi oldu konular. İşte böyle belki ders çalışma taktiği olan arkadaşlar falan vardır diye açtım konuyu. Sizinde bilginiz varsa böyle ufak tefek bana yardımcı olur en ufak yardımınız.

Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. Geçmişte yaptık bir hata. Düzeltmek için diğer insanlardan fazla çaba sarf etmem lazım. Araya sıkıştırmayı denerim tabii o kadar konu nasıl kapanacak bilmiyorum ama hepsi benim başımın altından çıkıyor. Teşekkürler cevabın için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…