Ders çalışmayı hep erteliyorum

metin2oynuyorum

Hectopat
Makaleler
3
Dün okuldan gelince ders çalışırım dedim daldım ama çalışmadım erteledim akşam yaparım dedim erteledim, bugün gene erteledim ama bu konuya bir çare bulmam lazım. Konu tekrarları yapmak gerekli unutmamak için motivasyon yok benim gibi olan varsa veya ders çalışmayı seven varsa motivasyon yada çözüm verir misiniz?

Olmuyorsa boş ver bence dersi derste dinle yeter sana ya da YouTube'dan kendine güzel bir kaynak bul oradan dinle et.

Evde tekrar edemezsem konuları unutabilirim
Kendi motivasyonunu kendin veriyorsun. Kendini şartla, ama zorunlu bir saat değil. Mesela 17.30-19.00 arası istediğin bir saatte yapmaya başla, ara ver falan. Kesin istemediğin bir saatte aralıksız 1 saat çalışmak kimseye zevk vermez zaten.

Dün okuldan gelince ders çalışırım dedim daldım ama çalışmadım erteledim akşam yaparım dedim erteledim, bugün gene erteledim ama bu konuya bir çare bulmam lazım. Konu tekrarları yapmak gerekli unutmamak için motivasyon yok benim gibi olan varsa veya ders çalışmayı seven varsa motivasyon yada çözüm verir misiniz?

@iKayraOnur'un dediği gibi kendine bir saat arası koyup o zamanlarda istediğin zaman başlayabilirsin ve ara ver, başka bir şey düşünme sadece ders öğrenicem falan diye kendini şartlayabilirsin.

Bir şeyi ertelemeyi düşündüğün zaman şu soruyu kendine sor: "Bu erteleme bana ne kazandıracak ve ne kaybettirecek?" Bu soruyu mantıklı ve gerçekçi bir şekilde cevaplaman erteleme alışkanlığını bırakmanı sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Motivasyon için de geleceği hayal etmek, başarı olduğunu düşünmek ve bundan dolayı takdir edileceğine inanmak ayrı bir hissiyat uyandıracaktır. Kendini motive etmek istediğin zamanlarda o an istediğin şeyi yapmanı tavsiye ederim. Hâliyle bu motivasyon aslında ruhunun duyduğu bir ihtiyaç. Buna göre istediğin şeyi yapman lâzım. Örnek veriyorum: Ders çalışmak için motivasyona ihtiyacın var. O sırada ruhunun neye göre motive olacağını bilmen gerek. Müzik dinlemekse müzik dinle, motivasyon videoları seyretmekse seyret, kitap okumaksa oku, vs. Gelecek planlarını bir kağıda yazarak karşına as ya da koy, bu da motive olmanın en iyi yollarından biridir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı