Ders çalıştığım zaman deneme netlerim düşüyor

jasonoleragg

Hectopat
Mesela bu dönem ilk denememde okulda 150 kişiden 58. oldum ve bu sonucu günde 100-150 soru çözerek yaptım. Sonraki denemede de 0-60 arası falan çalışarak 23. oldum okulda. Son denemede de çalışmadım 24. oldum. Bunu bir seferlik yaşamadım 1. dönem de aynısı oluyordu şimdi ders çalışmalı mıyım çalışmamalı mıyım? Çok ilginç bir sorun. 8. sınıfa gidiyorum ve kötü yaptığım denemelerde çok da dikkat hatası olmuyor.

Aslında bilmediğin konuları, anlamadığın konuları ve tam anlamamış olduğun konuları çalışman daha doğru olur.

şimdi ders çalışmalı mıyım çalışmamalı mıyım?
Bunun cevabını bildiğini varsayıyorum. Çok düz mantık bakıyorsun ve doğruluk payı çok düşük bir önerme. Çalıştığın zaman yapamıyorsan daha çok çalış, kendini her türlü ihtimale hazırla. Sınav günü çok farklı. Şimdi zaten yapıyorum diye gidersin, sınav günü elin ayağına dolaşır öylece bakakalırsın kağıda. Ne kadar pratik, o kadar iyi.

Beynin yoruluyordur belki de. Ders çalışmanla denemelerinin kötü gelmesi arasında başka bir bağlantı yok. Ayrıca sıralama yazmışsın sınava giren arkadaşlarının sonuçları kötü gelmeye başlamış olabilir.
Farklı nedenler de olabilir o çok çalıştığın dönemde alışamamışsındır sisteme şimdi oturtmuşsundur. Bence bunlara çok takılma işin içinden çıkamazsın, abartmadığın sürece çalışmana devam et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…