12.sınıfa geçiyorum iPad A16 tablet kullanıyorum 11 inç ekran taşınabilirlik açısından ideal. 12.7 veya 13 inç modeller güzel dursa da bence gereksiz büyük ve taşınabilirlik açısından iyi değiller. iPad A16 için yaptığım incelemem:
Artıları:
1) Apple Pencil 1 basınç algılama teknolojisi anlamında Honor'un kaleminden daha iyi. Bir de uç kısmı çok sürtünmeye sahip olmadığı için bence Honor kaleminden bu konuda da önde sayılır.
2) iPadOS direkt en sade ve en stabil tablet işletim sistemi.
3) IPad'e özel paralı olan ancak ücretsiz planları da yetebilen bir sürü not uygulaması seçeneği var. (GoodNotes, Notability vs.)
4) ikinci elde satarken değerini çok kaybetmemesi ve daha hızlı alıcı bulma şansın var. Yani işin bittikten sonra sanki 1 yıl kiralamış gibi çok zarar etmeden satabilirsin.
5) çok daha güçlü bir işlemciye sahip iPhone 15 ile aynı donanıma sahip.
6) DaVinci Resolve, Adobe, Procreate ve bir sürü Android'te olmayan profesyonel uygulamaya sahip ki A16 işlemcinin devreye girdiği kısım burası.
7) batarya konusunda hem işlemcisi hem de işletim sisteminin optimize olması sayesinde gayet iyi bir performansı mevcut.
8) 7 sene güncelleme desteği alacağının neredeyse kesin olması.
Eksiler:
1) Apple Pencil 1.nesil tabletten kablosuz şarjı bırak yapışma özelliği için bile manyetik kılıflara ihtiyaç duyuyor.
2) daha kapalı bir işletim sistemi olduğu için Avrupa Birliği hariç altstore gibi mağazalara direkt erişim yok. Erişmek için sidestorela falan uğraşmak gerekiyor. Kısaca oyun için almak çok mantıklı değil.
3) kalemi ayrı şekilde satın alman gerekiyor ancak ikinci elden düzgün bir olan bulursan ucuza getirebilirsin.
4) yapay zeka özelliklerine sahip değil ki destekleseydi bile Apple intelligence Android rakiplerinin çok gerisinde.
iPad Air'larda yapay zeka özellikleri var ve destekledikleri kalemlerin tabletten kablosuz şarj olma özelliği var. Ben Apple Pencil'ların daha az sürtünmeye sahip olmasını seviyorum ancak bu sizin tercihinize kalmış bir şey mağazada denemenizi kesinlikle öneririm.
Kalem ile çalışırken çat çat sesi ne kadar çok çıkıyor, kütüphanede hiç şikayet aldın mı?
Aşağıdaki video da incelemede 18:00 dakikadan sonrasını izlerseniz orada bayağı ses yapıyor kalem ucu,
İnsanlar kütüphanede ders çalışırken farenin klik sesinden rahatsız oluyorlar, iPad kalemi çok ses çıkartıyorsa bence illaki uyarı almaya sebep olabilir.
Son düzenleme: