Ders için tablet önerisi

S9'u YKS hazırlık için 6 ay kullandım ve AMOLED ekranların göz sağlığına biraz zararlı olmasından dolayı göz yanması kuruluk ve baş ağrısı şikayetlerim oluşmaya başladı. Ardından S9'u sattım ve kitap aldım ve videoları pls ekranı telefon ve TN panelli laptoptan takip etmeye başlayınca şikayetlerim bitti. Saatlerce video izlememe rağmen soruları incelmek için ekrana odaklanarak bakmama rağmen hiçbir şikayet durumu yaşamadım. Laptop ve telefonun ekranında PWM dimming bulunmuyor ve ekranlarımda mavi ışık filtresi açık şekilde kullanıyorum, fakat Tab S9 da filtre açık olmasına rağmen dimming beni çok yoruyordu. Bu durum herkesde olmuyor fakat olan insanlarda çok ciddi baş ağrısı yapıyor ( sıkıntı açısından ).
Bu sebepler ışında ben size PWM dimming bulunmayan donanımsal olarak düşük mavi ışık sertifikası bulunan ve 6 yıl güncelleme desteği alacak olan Tab S10 FE serisini öneririm. Ders çalışacak öğrenci için biçilmiş kaftan.
Huawei cihazlarla ilgili şunu belirteyim, YouTube'da mattepad 11.5s papermate adlı cihazın incelemesini çeken bir kız Google Drive üzerinden YouTube hocalarının paylaştığı testleri açamadığı ve çözüm olarak sadece Android telefonundan dosyalara indirip ardından WhatsApp'a yükleyip ardında da tablette WhatsApp'tan dosyaları tekrar indirerek açabildiğini yazmış. Yani anlatması gibi yapımıda can sıkıcı bir durum. Bu sebeple Huawei markalı cihazlardan öğrenci amaçlı kullanım seneryosu olan bir kişinin uzak durması daha iyi olacaktır.
Xiaomi tabletlere gelecek isek kalemi yok. Yan sanayi kalem alırsanız gene sorunlar çıkarıyor ve baş ağrıtıyor, yani düzgün bil kullanım olmayacak.
Honor cihazlara gelecek olursak işlemcisi iyi cihazlar fakat ders amaçlı kullananı çok görmedim bu sebeple nasıl sorunlar çıkartabilir emin değilim ama güncelleme konusunda kısıtlı cihazlar.

PWM dimming,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnç olarak demiş arkadaş.

11 inç olan iki iPad Air var. Biri M2 biri M3. Siz de zaten eski modeli atmışsınız. En yeni model M3. Eğitim indirimiyle satışta olan da o.

Yazılımda o kadar da fark var mı ya? Ayrıca s9FE veya S10 FE'nin ekranı iPad Air ile aynı diye biliyorum.

Çok teşekkürler hocam detaylı yazınız için. Muhtemelen S10 alırım gibi duruyor fakat FE Plus ve FE modeli arasında ne gibi farklılıklar var? 3 - 4 bin TL kıymaya gerek var mı sırf daha büyük ekran diye?

Güncel olarak Samsung telefon kullanıyorum. Notes adlı uygulama gayet iş görüyor bence. Hem Apple tabletlerdeki notes uygulaması paralı ve kalem de ekstra olarak bir ücret karşılığı alınıyor diye biliyorum. Doğru mu acaba?

Apple Pencil bence en başarılı stylus kalem. S-Pen'i gerek malzeme gerekse hissiyat olarak beğenmiyorum şahsen. Size kalmış gidip deneyebilirsiniz. Hoşunuza gideni alırsınız.

Mesela Huawei'in M-Pencil'i de gayet başarılı deneyimlediğim kadarıyla.

HUAWEI MatePad 11.5”S adlı cihaza göz gezdirdim. Ekran açısı bakımından göz yormuyormuş ve parmak izi lekelerine karşı önlemi varmış. Gbox adlı uygulama ile de google uygulamalarına erişilebiliyormuş. Gayet güzel bir tablete benziyor. Kullandıysanız yorumunuzu alabilir miyim acaba tablet ile ilgili?

Matepad 11 2023 PaperMatte edition kullanıyordum yakin bir zamana kadar. Sadece sanal bir notepad niyetine kullandığım için çok başarılı buluyordum kalem ve not alma yetenekleri konusunda. Bence Huawei bu konuda aşmış ancak Google hizmetleri konusunda GBox ben kullanırken pek iyi çalışmıyordu. Cihazın içindeki işlemcinin gücünün tamamını kullanmıyordu cihaz GBox üzerinden bir uygulama ile çalışırken. Zaten Google hizmetlerini pek haz etmediğim için daha sonra da kurcalamadım. Sanal bir not defteri olarak çok güzel ancak. Sanırım Google sorununu da AppGallery üzerinden MicroG kurarak çözebiliyorsunuz artık.

Ekranı bütüj sadece fark olarak fakat ekran boyutu A4 defter ile birebir kadar yani; test, ders kitabı, video ders kitabı veya deneme açtığınızda elinizde cihaz aynı kitap büyüklüğünde olacak. Normal FE'de ise Plus'a göre daha portatif olur.

Paperlike veya kağıt hisli olarak satılan ekran koruyucular var onlarda aynı Huawei'nin ekranı gibi yapıyor ekranı.

Samsung care+ tam olarak ne oluyor?

Bu arada ekranı büyük almayı düşünüyordum 11 sanki küçük gelir diye. Rahatsız edici derecede büyük mü ve sence büyük ekranın artısı eksisi ne?

12.sınıfa geçiyorum iPad A16 tablet kullanıyorum 11 inç ekran taşınabilirlik açısından ideal. 12.7 veya 13 inç modeller güzel dursa da bence gereksiz büyük ve taşınabilirlik açısından iyi değiller. iPad A16 için yaptığım incelemem:

Artıları:
1) Apple Pencil 1 basınç algılama teknolojisi anlamında Honor'un kaleminden daha iyi. Bir de uç kısmı çok sürtünmeye sahip olmadığı için bence Honor kaleminden bu konuda da önde sayılır.
2) iPadOS direkt en sade ve en stabil tablet işletim sistemi.
3) IPad'e özel paralı olan ancak ücretsiz planları da yetebilen bir sürü not uygulaması seçeneği var. (GoodNotes, Notability vs.)
4) ikinci elde satarken değerini çok kaybetmemesi ve daha hızlı alıcı bulma şansın var. Yani işin bittikten sonra sanki 1 yıl kiralamış gibi çok zarar etmeden satabilirsin.
5) çok daha güçlü bir işlemciye sahip iPhone 15 ile aynı donanıma sahip.
6) DaVinci Resolve, Adobe, Procreate ve bir sürü Android'te olmayan profesyonel uygulamaya sahip ki A16 işlemcinin devreye girdiği kısım burası.
7) batarya konusunda hem işlemcisi hem de işletim sisteminin optimize olması sayesinde gayet iyi bir performansı mevcut.
8) 7 sene güncelleme desteği alacağının neredeyse kesin olması.

Eksiler:
1) Apple Pencil 1.nesil tabletten kablosuz şarjı bırak yapışma özelliği için bile manyetik kılıflara ihtiyaç duyuyor.
2) daha kapalı bir işletim sistemi olduğu için Avrupa Birliği hariç altstore gibi mağazalara direkt erişim yok. Erişmek için sidestorela falan uğraşmak gerekiyor. Kısaca oyun için almak çok mantıklı değil.
3) kalemi ayrı şekilde satın alman gerekiyor ancak ikinci elden düzgün bir olan bulursan ucuza getirebilirsin.
4) yapay zeka özelliklerine sahip değil ki destekleseydi bile Apple intelligence Android rakiplerinin çok gerisinde.

iPad Air'larda yapay zeka özellikleri var ve destekledikleri kalemlerin tabletten kablosuz şarj olma özelliği var. Ben Apple Pencil'ların daha az sürtünmeye sahip olmasını seviyorum ancak bu sizin tercihinize kalmış bir şey mağazada denemenizi kesinlikle öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…