Ders kaydı için OBS ayarı nasıl olmalı?

awoniwolina

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Nasıl bir mantık bilemiyorum tabii ama imkanları varken dersleri kaydetmiyorlar. Kısaca oturduğunuz yerden giriyorsunuz bir de kayıt mı yükleyelim diyorlar. Fakat çoğu üniversite ders kayıtlarını yüklüyor. Yakın olduğumuz hocamıza danıştık ve paylaşmamak sureti ile kendi sınıfımız için kayıt alabileceğimizi söyledi. Gelgelelim sınıfa 1 aylık devreden bir arşiv yapmak için mega Cloud'a dersleri kayıt alıp yükleyeceğim. 1 ayda 80 derse giriyoruz toplam. 50 GB rahat yetiyor aslında fakat veri tasarrufu olması açısından OBS ayarları okunabilecek kadar kaliteli aynı zamanda 300-400 MB dosya boyutuna da ulaşmaması gerekiyor. Sizce bitrate modu, çözünürlük vs. nasıl olmalı?

Edit:

40 dakikalık CBR 1000 bitrate 1080p X264 kayıt 280 MB çıkıyor.
40 dakikalık CRF 20 kalite 1080p X264 kayıt 240 MB çıkıyor.

Bu ikisinin kalitesi de iyi fakat dosya boyutunu biraz daha düşürebilecek bir ayar önerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Öncelikle MEGA yerine Google Drive ya da Yandex.Disk öneririm. 6 ay sonra MEGA 15 GB olacak ve premium almadığınız sürece verilere erişemeyeceksiniz.

Benim ayarlarım bu şekilde ve 100 dakikalık dersler ortalama 200-300 MB tutuyor.

obs64_ARDIfOfdGz.png

Merhaba. Öncelikle MEGA yerine Google Drive ya da Yandex.Disk öneririm. 6 ay sonra MEGA 15 GB olacak ve premium almadığınız sürece verilere erişemeyeceksiniz.

Benim ayarlarım bu şekilde ve 100 dakikalık dersler ortalama 200-300 MB tutuyor.

Eki Görüntüle 923575
Çok iyi bir ayar 100 dakika 200-300 deneyeceğim teşekkür ederim.
Öncelikler yasal açıdan sıkıntıya düşebilirsiniz. Herkese paylaşmanızı tavsiye etmiyorum.

Yayın 1080p gelmiyorsa o şekilde kaydetmenize gerek yok, onu düşürüp denediniz mi?
Evet haklısınız o sorumluluğu alıyoruz diyebilirim.
720p kaydı da deneyecektim evet aklıma o da geldi.

Eki Görüntüle 923575
Bu arada bildiğim kadarıyla aynı şey Google için de olacak. Hatta hepsi için olacak galiba ama emin değilim.

Google politikalarında Drive için böyle bir değişiklik yok. Son gelen değişiklik bile bundan 3 yıl sonra etki ediyor. Rahat olun yani.

Evet siz dedikten sonra biraz araştırdım ve gerçekten öyle. Hatta Boost süresi 6 ay olduğu için 50 GB oluyormuş o olmasa hesap direk 15 GB olarak açılıyormuş. Fakat eski kullanıcılar 50 GB Free'ye devam ediyormuş. Eski hesabıma geçeyim bari 😂

Evet siz dedikten sonra biraz araştırdım ve gerçekten öyle. Hatta Boost süresi 6 ay olduğu için 50 GB oluyormuş o olmasa hesap direk 15 GB olarak açılıyormuş. Fakat eski kullanıcılar 50 GB Free'ye devam ediyormuş. Eski hesabıma geçeyim bari 😂
Benim eski hesaplarım da küçüldü. Siz bilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı