Çözüldü Ders kaydı yaptırılıp derslere girilmezse ne olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

575457

Decapat
Makaleler
1
Şu anda pasif öğrenciyim, mezuna bıraktım hazır tercih yapıp puan kırmışken öğrenci avantajlarından da yararlanayım askerlik tecil olsun diye ders kaydı yapacağım.

Üniversite 12 saat yol ve biletler 1000TL. Online olarak ders kaydı yaptırabilir miyim?
Ve ben bu okula hiç gitmeyeceğim bir sorun olur mu? Seneye MSÜ'ye gireceğim benim için OBP önemli değil yani.

Ha bir de para ödemem gerekli mi?

Ve ve ders kayıtları ne zaman?

Son düzenleme:
Çözüm
Hiçbir şey olmaz.
Yeni kayıt olurken lise mezun belgesi, fotoğraf vs. şeyleri gidip teslim etmek sonra ders kaydı zamanını üniversitenin akademik takviminden takip edip yapman gerekiyor.
O yüzden ilk kayıtta gitmen gerekiyor. İkinci öğretim değilsen herhangi bir ücret talep etmiyorlar. Fakat ileride başka bir üniversiteye gittiğinde aynı anda 2 üniversite olacağı için birinden ya kaydını sildirmen gerekir ya da harç ücreti çıkarırlar ödeyip aynı anda okuman gerekir.
Ders kaydı yaptırıp derslere katılmazsan tüm derslerden kalırsın ve bu herhangi bir sorun yaratmaz. İkinci dönem tekrar ders kaydı yaptırıp tekrar kalırsın ve bu da herhangi bir sorun yaratmaz.
Ama öğrenci avantajları derken zaten liseden yeni mezun olduysan 2 yıl askerlik tecil etme hakkın var. Spotify, YT vs vs. öğrenci indirimlerinden avantaj istiyorsan olabilir ya da müze vs.

Benim fikrimi sorarsan kayıt ol, ders kaydını yaptır. YÖK'ün tüm üniversiteler için belirlediği ortak dersler vardır. İngilizce, Türkçe, Tarih, Bilgisayar bu dersler online ise onları geç. Seneye diğer üniversiteye geçerken transkript belgesi al ve yeni üniversitene bu belgeyle kayıt ol böylece bu derslerden hem muaf olursun hem de bu dersler yerine üstten kredin yettiği kadar ders alıp daha erken bitirme şansı yakalarsın.
Hiçbir şey olmaz.
Yeni kayıt olurken lise mezun belgesi, fotoğraf vs. şeyleri gidip teslim etmek sonra ders kaydı zamanını üniversitenin akademik takviminden takip edip yapman gerekiyor.
O yüzden ilk kayıtta gitmen gerekiyor. İkinci öğretim değilsen herhangi bir ücret talep etmiyorlar. Fakat ileride başka bir üniversiteye gittiğinde aynı anda 2 üniversite olacağı için birinden ya kaydını sildirmen gerekir ya da harç ücreti çıkarırlar ödeyip aynı anda okuman gerekir.
Ders kaydı yaptırıp derslere katılmazsan tüm derslerden kalırsın ve bu herhangi bir sorun yaratmaz. İkinci dönem tekrar ders kaydı yaptırıp tekrar kalırsın ve bu da herhangi bir sorun yaratmaz.
Ama öğrenci avantajları derken zaten liseden yeni mezun olduysan 2 yıl askerlik tecil etme hakkın var. Spotify, YT vs vs. öğrenci indirimlerinden avantaj istiyorsan olabilir ya da müze vs.

Benim fikrimi sorarsan kayıt ol, ders kaydını yaptır. YÖK'ün tüm üniversiteler için belirlediği ortak dersler vardır. İngilizce, Türkçe, Tarih, Bilgisayar bu dersler online ise onları geç. Seneye diğer üniversiteye geçerken transkript belgesi al ve yeni üniversitene bu belgeyle kayıt ol böylece bu derslerden hem muaf olursun hem de bu dersler yerine üstten kredin yettiği kadar ders alıp daha erken bitirme şansı yakalarsın.

Son düzenleme:
Çözüm
Peki ders ücretli mi ve Online seçilebiliyor mu?

@Teru
hocam ilk başta düzenlemek için yazmıştım aklımdan çıkmasın diye sanırım düzenledikten sonra tüm cevapları bulabilirsiniz. aklınıza takılan bir şey varsa tekrar sorabilirsiniz. Online dersleri üniversite belirliyor. ikinci öğretim değilseniz herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez.

Hocam ilk başta düzenlemek için yazmıştım aklımdan çıkmasın diye sanırım düzenledikten sonra tüm cevapları bulabilirsiniz. Aklınıza takılan bir şey varsa tekrar sorabilirsiniz. Online dersleri üniversite belirliyor. İkinci öğretim değilseniz herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez.

Bir de şeyi soracağım o 2 yıllık bölümdü bir daha ki sınavda 4 yıllık seçeceğim lisans ve ön lisans birlikte okunabiliyor ise kaydımı sildirmeme gerek olmadan 4 yıllığa kayıt yaptırabilirim değil mi?
--
Ayrıca bu 2. mezuna bırakışım askerlik sıkıntı o yüzden, ve dediğim gibi zonguldağa çok uzağım ailem çalışıyor tek başıma gidip otellerde kalabileceğim yer değil.
Ama Online kayıt yaptıramıyorsam yapacak bir şey yok galiba:(
Hocam pp ile oynamayı bırakıp yardım eder misiniz? Teşekkür ederim bu arada:)

Bir de şeyi soracağım o 2 yıllık bölümdü bir daha ki sınavda 4 yıllık seçeceğim lisans ve ön lisans birlikte okunabiliyor ise kaydımı sildirmeme gerek olmadan 4 yıllığa kayıt yaptırabilirim değil mi?
--
Ayrıca bu 2. mezuna bırakışım askerlik sıkıntı o yüzden, ve dediğim gibi zonguldağa çok uzağım ailem çalışıyor tek başıma gidip otellerde kalabileceğim yer değil.
Ama Online kayıt yaptıramıyorsam yapacak bir şey yok galiba:(

Aynı anda 2 ve 4 yıllık okul okumakta ya da aynı anda 4 yıllık iki okul okumakta sorun yok. Fakat aynı anda iki tane 4 yıllık olunca birinin harç ücretini istiyorlar. Bölümün öğrenci işlerini arayın durumunuzdan bahsedin belgeleri kargoyla yollama durumunu sorun eğer sorun yapmazlarsa gitmeden de kayıt olabilirsiniz ama muhtemelen buna olumlu bakmayacaklardır. Ben kayıt olmanızı tavsiye ediyorum çünkü dediğim gibi diğer üniversiteye geçtiğinizde 4 tane dersten muaf olacak ve 2.sınıftan ders alabileceksiniz. (ki genelde ortak dersler Online yapılıyor) ayrıca askerlik sıkıntıya düşürüyor sizi. O yüzden kayıt olmanız şart gibi bir şey.
-
Ekstra merak ettiğiniz bir şey olursa mesaj atabilirsin

Son düzenleme:
Peki ders ücretli mi ve Online seçilebiliyor mu?

@Teru
Özel üniversite değilse ya da ikinci öğretim değilse ücret ödemezsin. Online ders seçebilir ve kayıt olabilirsin.

Tabii:)
Şu an 4 ay kaldı askerliğe, üniversite öğrencisi olmasamda e-Devlet'ten veya şubeden erteletebilir miyim?
Sıkıntı çıkmaz değil mi daha 19 yaşındayım.
Kaça kadar erteletebilirim.
Askerlik şubeye gidip erteletmeni öneririm. Üniversite ile uğraşmasan da olur. Ne kadar ertelerler bilmem.

Askerlik şubeye gidip erteletmeni öneririm. Üniversite ile uğraşmasan da olur. Ne kadar ertelerler bilmem.

Tamamdır dostum teşekkür ederim.
Zonguldak'a gitme imkanım neredeyse imkansız olduğu için yaknda bir askerlik şubesine gidip tek başıma bile halledebilirim.
Yani galiba e-Devlet'ten olmuyor anladığım kadarıyla(erteleme).

Tamamdır dostum teşekkür ederim.
Zonguldak'a gitme imkanım neredeyse imkansız olduğu için yaknda bir askerlik şubesine gidip tek başıma bile halledebilirim.
Yani galiba e-Devlet'ten olmuyor anladığım kadarıyla(erteleme).
Eskiden oluyormuş da şu an olmuyor galiba.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı