Ders nasıl çalışılır?

Florxzz

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, ben LGS tayfadanım işte, bilirsiniz. Konuya direkt gireyim. Ben ders çalışmak istiyorum iyi bir liseyi kazanmak için fakat çok isteksizim. İstesem bile ilk sorudan dikkatim dağılıyor, bunalıyorum, yapamıyorum... Tavsiyeleriniz varsa alabilir miyim?

1hafta / 1ay gidip sanayide bir dükkanda çalışmayı deneyebilirsini. Motivasyonunuzu değiştirebilir.

Ticaret için kafan ya da sermayen yoksa, ailenden de miras kalmıyorsa hayatının ona bağlı olduğunu düşün. Kendini kahır ede ede çalışırsın. İyi bir üniversite için iyi bir lise şartı yok ama başarabilenlerin sayısı çok daha az. Önünde zaten daha 4 sene var. Ders çalışma alışkanlığını kendine aşılamak zorundasın.

Hocam gerçekten hiç isteğin yoksa tüm derslere teker teker göz gezdir sosyal konuları dışında (çünkü sana sağladığı net değeri biraz düşük) matematik fizik biyoloji artık hangisine ilginiz varsa keşfedebilirsin sonra hangisine ilgin varsa o derse kendini verebilirsin (ilgin olması bile yeter konuları tam takır bilmen gerekmiyor). O derste bir temel inşa ettikten sonra diğer dersleri de o derse çalışırken aldığın çalışma alışkanlığıyla ve çabayla kapatırsın, 4 dersi birden kapatmaya çalışırsan zorlanırsın önce sevdiğin, yapabildiğin yada ilgi duyduğun dersten başlayabilirsin.

Bu arada biraz gaza gelip fizik biyoloji falan demişim kusura bakma matematik fen türkçe artık hangisine ilgi duyuyorsan onlardan başlayabilirsin.

Oturup çalışmaktan başka bir çaren yok, ya sanayiye gidersin bu yaşında, ya da ilerde aylarca iş arayan birisi. Ben her gün 6-7 saat çalışıyorum çok zevk alıyor muyum hayır ama hayatım için yapıyorum, disiplin dediğin budur zaten, kimse oturupta oley be bugün ders çalışacağım demiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…