Arkadaşlar merhaba 7.sınıfım. Fenden ilk sınavdan 50 ikinci sınavdan 65 aldım. Projeden 95 sözlülerdende 85 90 95 vereceğini söyledi. Bir siteden hesapladım. Ders ortalama 69 diyor. Hesap makinesinden hepsini toplayıp 6 ya böldüğümde 80 çıkıyor. Bunlardan hangisi doğru?
İlköğretim ve lise öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu tüm e-okul puan hesaplama araçları için buraya tıklayın.
e-okul.hesaplama.net
Normalde toplanıp bölünür fakat E-Okul ders ağırlığına göre hesaplıyor (Genel Ortalama)
Eğer ders için ise 4 notu topla böl, Proje notu 2 sözlü notu kadar etki ediyor. Kısaca şöyle hesaplaman gerekiyor: Sallıyorum 50+50+50+50 proje 80 + 80 toplam 360. ve 360:5 = 70 olması gerekiyor hatam yok ise.
Dediğim gibi E-Okul zorluğa, ağırlıklara göre hesaplıyor. Mesela ben meslek lisesindeyim bölüm dersin 9 saat yani 9 saatlik ders 3 dersin etkisini ediyor. 0 alsam kim 100 verirse versin kalıyorum sınıfta gibi düşünebilirsin.
Ders ortalamalarının her birini haftalık ders saatleriyle çarpıyorsun, elde ettiğin sonuçları topluyorsun ardından haftada toplamda işlemiş olduğun ders sayısına bölüyorsun. Yanlış hatırlamıyorsam bu şekilde bulunuyordu ama gerek yok. İnternette bu tip işlemleri kolayca yapabilen siteler var. Yine de sen bilirsin.