Ders puanı iki dönemin ortalaması ile mi hesaplanıyor?

Doğuş Şahin

Decapat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Arkadaşlar 10. sınıfa gidiyorum. Edebiyat dersinde 1.dönem ortalamam 70, 2. dönem ise 47...
Ben şimdi Edebiyat dersinden 47 ortalama ile sorumlu mu geçerim? Yoksa ilk dönem ile 2. dönemin not ortalaması toplanıp 2'ye mi bölünüyor? Eğer öyleyse 70+47= 117 ve 117/2= 58.5 ile dersi geçerim. Cevaplarınızı acil bekliyorum. Eğer dediğim gibi olmazsa 47 ile sorumlu geçmek istemiyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar 10. sınıfa gidiyorum. Edebiyat dersinde 1.dönem ortalamam 70, 2. dönem ise 47...
Ben şimdi Edebiyat dersinden 47 ortalama ile sorumlu mu geçerim? Yoksa ilk dönem ile 2. dönemin not ortalaması toplanıp 2'ye mi bölünüyor? Eğer öyleyse 70+47= 117 ve 117/2= 58.5 ile dersi geçerim. Cevaplarınızı acil bekliyorum. Eğer dediğim gibi olmazsa 47 ile sorumlu geçmek istemiyorum.
Bende liseye gidiyorum, az önce müfredatı gözden gezdirdim. Dediğin üzere iki dönemin ortalaması alınıyor. Ve evet geçiyorsun.

70 den 50 nin altına nasıl düştün?

1.dönem genel ortalamam yüksekti. O yüzden 2.dönem baya saldım.
İkisinin ortalaması alınır, sorun yok.

Çok rahatladım teşekkür ederim.
Bende liseye gidiyorum, az önce müfredatı gözden gezdirdim. Dediğin üzere iki dönemin ortalaması alınıyor. Ve evet geçiyorsun.

Çok teşekkür ederim içime sular serptin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı