Derse nasıl odaklanılır?

parzival012

Yoctopat
Merhaba, ben daha önce OKB ve anksiyete tanısı aldım ama DEHB tanısı almadım. Okurken sürekli tekrar ediyorum aynı cümleyi, en az 3 kez falan okuyorum. En gereksiz yerleri bile okuyorum mesela başlığın yanında numara olsun onu da okuyorum. Masada en ufak bir silgi parçası kıl, kir falan olsun direkt onunla uğraşıp temizliyorum. Gözüm başka yerlere kayıyor. Silgi bulsam elime alıyorum. Soruyu okurken kalemi ağzıma götürüp kemiriyorum. Ama istediğim zaman tuvalet vs hariç kalkmadan 8 saat çalışabiliyorum. Yine de kafama sürekli düşünceler geliyor. Normalde yeni başladım derse ve bende teknoloji bağımlılığı da vardı. Sizce ne yapmalıyım? Bu geçer mi yoksa önemli bir sorun mu? Nasıl geçirebilirim?

Merhaba iyi akşamlar.

Anlattıkların biraz OKB ve anksiyete ile ilgili şeylere benziyor. Mesela aynı yeri defalarca okuma, küçük şeylere takılma, dikkatinin kolay dağılması gibi. Ama senin söylediğin gibi 8 saat oturup ders çalışabiliyor olman da aslında odaklanma gücünün yüksek olduğunu gösteriyor. Yani illa dikkat eksikliği olmak zorunda değil.

Bunlar tek başına ‘ciddi bir sorun’ olduğun anlamına gelmez ama daha önce de OKB ve anksiyete tanısı aldığın için bir psikiyatrist ya da terapistle görüşmen iyi olur. Çalışırken de arada ufak molalar vermek, kendine yüklenmemek işini kolaylaştırır. Senin çaban değerli, zaten teknoloji bağımlılığını da azaltmışsın bu da çok iyi bir adım.

Merhaba iyi akşamlar.

Anlattıkların biraz OKB ve anksiyete ile ilgili şeylere benziyor. Mesela aynı yeri defalarca okuma, küçük şeylere takılma, dikkatinin kolay dağılması gibi. Ama senin söylediğin gibi 8 saat oturup ders çalışabiliyor olman da aslında odaklanma gücünün yüksek olduğunu gösteriyor. Yani illa dikkat eksikliği olmak zorunda değil.

Bunlar tek başına ‘ciddi bir sorun’ olduğun anlamına gelmez ama daha önce de OKB ve anksiyete tanısı aldığın için bir psikiyatrist ya da terapistle görüşmen iyi olur. Çalışırken de arada ufak molalar vermek, kendine yüklenmemek işini kolaylaştırır. Senin çaban değerli, zaten teknoloji bağımlılığını da azaltmışsın bu da çok iyi bir adım.
Çok teşekkür ederim, haklısınız. Dediklerinizi dikkate alacağım mutlaka. Sadece düzeni oturtamadım bir türlü. Ama zamanla o da olur umarım. İlk imkanda da psikiyatriste gideceğim. Çok sağolun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı