Arkadaşlar ben kütüphaneye gittiğim zaman kesintisiz adam gibi çalışıyorum. Ama eve geldiğim zaman çalışamıyorum. Çalışırken elim ya Instagram'a kayıyor ya oyuna kayıyor ya da şu an olduğu gibi foruma giriyorum. Normalde kütüphanede dikkatiğimi dağıtan bir şey olmadığından ders işini hızlıca halledip kapatıp eve dönüyorum fakat eve gelince 1 saatlik iş 3-4 saatte bitiyor. Böyle olunca da başka işlere zaman ayıramıyorum. Şimdi o zaman kütüphaneye git diyebilirsiniz fakat spor salonuna yazıldım 2 gündür gidiyorum ve gerçekten zevk aldığımı fark ettim. Bu yüzden eve akşamüstü 7 gibi dönüyorum yorgun olunca tekrar kütüphaneye gidesim de gelmiyor. Yani benim hem spor salonu hem de dersi aynı anda yürütmem lazım. Eve gelince bu ders işini nasıl full odaklanıp halledebilirim?
Ders çalıştığın süre boyunca dikkat dağıtıcı etmenleri ortadan kaldırarak. Mesela telefonunu ailene falan ver. İşin bitince geri al. Hatta ihtiyacın yoksa interneti kesmelerini bile isteyebilirsin. İnsan çalışmak istemediği zaman 500 yıl önce sonra bakarım dediği bir şey bile bir anda önemli hale geliyor.
Kütüphanede konfor alanınızın dışına çıktığınız için beyniniz farklı şeylere odaklanmaya çalışıyor sonuç olarak dersten verim almaya başlıyorsunuz, eğer yapabilirseniz odanızın düzeninin radikal bir biçimde değişimi beyninizin farklı bir ortama girmiş gibi etkilenmesine neden olacağını düşünüyorum. Ancak bu dediklerimi bir gün içinde yapmanız gerekiyor aşamalı bir biçimde yapmak beyinin alışmasına ortam hazırlayacağı için verimli olmayacağı görüşündeyim.
Üstteki iki arkadaşın da yorumları tam isabetli. Yine tabii ne olursa olsun ev rahatlığı bir başka ama bunları yapman verimini arttıracaktır ciddi oranda.
Ders çalıştığın süre boyunca dikkat dağıtıcı etmenleri ortadan kaldırarak. Mesela telefonunu ailene falan ver. İşin bitince geri al. Hatta ihtiyacın yoksa interneti kesmelerini bile isteyebilirsin. İnsan çalışmak istemediği zaman 500 yıl önce sonra bakarım dediği bir şey bile bir anda önemli hale geliyor.
Ama mesela ders videosu izleyeceğim bilgisayardan izlemem gerekiyor bilgisayarı da her defasında söküp başka odaya taşıyamam masaüstü sonuçta ama sanırım yorgun olsam da kütüphaneye gitmem gerekecek yoksa ben kendime hakim olamıyorum.
Vallahi bugünde evde çalıştım ama öyle aman aman değil. Soru çözemedim bir kere. Soru çözemeyince de konu anlatım videosu izleyip eksikleri kapadım. Okulda olsam veya kütüphanede olsam şakır şakır çözerim hepsini.
Vallahi bugünde evde çalıştım ama öyle aman aman değil. Soru çözemedim bir kere. Soru çözemeyince de konu anlatım videosu izleyip eksikleri kapadım. Okulda olsam veya kütüphanede olsam şakır şakır çözerim hepsini.
Haklısın. Spordan dönünce evde yemek yiyorum o zamanda biraz ağırlık çöküyor gidesim gelmiyor ama gitmezsem de çalışasım gelmiyor. O yüzden ayaklanıp irademe hakim olup bir şekilde gitmem gerekecek.
Amacımız kazanmak değil, amacımız çalışmak hocam. Bana kalırsa sınavdan yüksek almak önemli olsa da asıl önemli olan vicdanınızdır. "Ben çalıştım ama düşük aldım" derseniz sorun değil, ama çalışmadıysanız "keşke" demenin vicdanı ağır olur.