Dershane az ders işliyor

Erenla

Hectopat
Makaleler
9
Merhaba, dershaneye bugün başladım 12'lerin tm açık öğretim ve 12 mezun sınıfları varmış beni 12 açık öğretime aldılar.

Öncelikle sabah 8:30 gittim kütüphane denen yerde 17:00'a kadar millet test çözüyor ondan sonra da 17:10'da başlayan ders 19:30'da bitiyor. 3 saat ders veriliyor neden az bir de ev ile biraz uzak olduğu için yürünüyor. Hiç böyle olacağını tahmin etmemiştim aşırı sıkıcıydı anksiyetem aynı yerde 10 saat oturduğum için tavan yaptı.

Bizim bir arkadaşın dershanesi de 8 gibi başlıyor 13:30'da bitiyor ve benden daha çok ders görüyor onlarda da ders çalışma zorunlu. Ben anlamadım bizim dershane neden böyle yapıyor?

Arkadaşın büyük ihtimal mezun, sizin dersler örgün eğitimde olanlarla aynı saatte mi işleniyor? Genelde mezunlarınki sabahtan olur istersen sekreterle konuş mezun sınıfı sabahtansa oraya alabilirler belki.

Arkadaşın büyük ihtimal mezun, genelde mezunlarınki sabahtan olur istersen sekreterle konuş mezun sınıfı sabahtansa oraya alabilirler belki.

Evet onunda sınıfı mezunmuş
Bizim dershanedeki mezunlara sordum onlarda 8:30 başlıyor 17:00 de bitiyormuş haftada 4 saat bizimki 5 saatmiş sizce geçeyim mi oraya cidden ben 1 sene yapamam.

Aynı olay birkaç arkadaşımda da var mesela birinin dershanesi direkt 8.30'dan 1'e kadar ve kütüphanesinde ders çalışma serbest ancak diğeri 8'den 18.30'a kadar sürüyormuş bende sordum ona o kadar saat ne yapıyorsunuz diye aslında dersler onlarda da 1-2 gibi bitiyor ancak zorunlu olarak test çözdürülüyorlarmış.

Keşke dershaneye gitmeden önce programları karşılaştırsaydınız.

Haklısınız ya hocam benim anlamadığım neden 3 saat ders tamam ders çalışalım da dışarıda çıkartmıyorlar sadece pencereden bakıyorsun dışarıya telefon zaten yasak 13 saat sonra özgürsün bugün çok stresliydim ailem bana katılmıyor ama.

Evet onunda sınıfı mezunmuş.
Bizim dershanedeki mezunlara sordum onlarda 8:30 başlıyor 17:00 de bitiyormuş haftada 4 saat bizimki 5 saatmiş sizce geçeyim mi oraya cidden ben 1 sene yapamam.

Benim mezun olduğum zamanda sabah 9'dan 12 13 arası degisiyordu bana kalırsa bu daha mantıklı kalan gün çalışmaya kalıyor yerinizde olsam öyle denerdim memnun kalırsınız mezun sınıfıla devam edersiniz ama onlar konuları geçen seneden öyle böyle bildikleri için hocalar da ona göre anlatabilir dikkat etmek lazım.

Hocam zaten evde çalışamıyorum ancak bu mezunlar gibi 17:00 de çıkmak iyi olur benim için.

Pek yapacak bir şey yok ne yazık ki, bu sistem çoğu kişi için uygun değil çünkü alışık değiller daha tempo hazır olmamışken daha alışamamışken böyle olunca bayağı zor geliyor. Size önerim yavaş yavaş kendinizi zorlayıp alıştırmak olur eğer süreyi düşünürseniz o 13 saat çok daha uzun gelecektir.

Hocam çok kısıtlı olmasa öğle aralarında en azından bir dışarıda teneffüs yapsak yeter telefon zaten çıkışta bakabiliyorsun sadece.

Hocam zaten evde çalışamıyorum ancak bu mezunlar gibi 17:00 de çıkmak iyi olur benim için.
Anladım o zaman mezun grubuna girmek daha mantıklı olur gibi duruyor,sayısalda olsa zor olabilirdi mezun sınıfı ama tm içim öyle değildir büyük ihtimal.Bu arada gerçekten mezunlar 5'e kadar ders mi görüyor yoksa soru çözüm etütleri dahil mi çok fazla geldi çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…