Dershane cayma bedeli istiyor

Sözleşme vs. imzaladınız mı?

Eğitim kurumu değil ticarethane resmen bu nasıl bi zihniyettir be. Birde cayma parası istiyor dershane başlamadan.
Sanırım sözleşmenin %10 u + gidilen gün sayısını ödememiz gerekiyormuş. Hiç gitmedim zaten 7500 TL işte ama vermiyorlar.

Sözleşme vs. imzaladınız mı?
Amcam imzaladı, kanunlara göre cayma bedeli sözleşmedeki tutarın %10 u.

Hocam aynı durum 2022 de başıma geldi. Dershaneye 2 hafta kadar gitmiştim ek tercih yapıp yerleştim. Dershaneyle sözleşme olmasına rağmen zorluk çıkartmadılar hatta 2 haftanın parasını vermeyi teklif ettiğimizde kabul etmediler. Dershanenin insiyatifine kalmış ve sizden para istiyorlar, vermek zorundasınız.

Hocam 2 hafta içinde cayabiliyor muyuz cezasız olarak? Bilginiz var mı bu konuda?

Hocam 2 hafta içinde cayabiliyor muyuz cezasız olarak? Bilginiz var mı bu konuda?

Yani hocam ben ek tercih ile yerleştiğim için beni zorlamadılar. Dershaneye kalmış bir durum bence.

Yani hocam ben ek tercih ile yerleştiğim için beni zorlamadılar. Dershaneye kalmış bir durum bence.
Ek tercih sonuçları henüz açıklanmadı, sabah gidip dershane ile konuşacağım. Meb'i aradım ve sözleşmenizde belli bir cayma süresi varsa cayabilirsiniz yoksa tutarın %10'unu ödemelisiniz dediler. Konuşsam acaba tercihler açıklanana kadar gelsem 1 aylık ücreti ödeyerek sonra eğer üniversite çıkmazsa devam ederim desem kabul ederler mi ama bilemiyorum zaten adamlara indirim yapmaları için dünyanın ısrarını ettik dalga mı geçiyorsunuz diyebilirler...

Yerleşeceğiniz kesinse en fazla %10 ödeyin çıkın ama değilse şimdiden böyle davranmak saçma. Mezuna kalırsanız sonuçta dershaneye gideceksiniz. Dershane ile ara bozulursa 1 sene hiç çekilmez.

Üsteki arkadaşın dediği gibi. Yerleştirme sonuçları açıklansın ondan sonra iletişime geçin.

Sürekli hastaneye git-gel yapmak zorundayım bu yüzden (aslında pekte bu yüzden değil, çok kararsızım ve başka etkenlerde var) mezuna bırakacağım. Annem sağ olsun eğer üniversiteye bu sene gitmek istiyorsan altın bozdururum falan dedi (babam dershane cayma bedelini ödemeyecekti, neden karar vermedin zamanında demişti) ama bu sefer KYK sıkıntı çıkarıyor bana 30 Eylül'de üniversiteler açılıyor ama KYK başvuru açılacak, sonuçlanacak ve bir de seçileceğim falan sıkıntıya sokacaktı. Eğer ki seneye Bilgisayar/Yazılım mühendisliği kazanamazsam seçebileceğim en nitelikli, ismi olan üniversiteler arasından seçim yapacağım en azından 2 yıllık bir bölümde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…