Dershane kaydı silindikten sonra kalan taksitlerin ödenmesi gerekir mi?

MEDAC

Femtopat
Merhabalar,

Bir dershaneye 10 aylık kurs için aylık 12.000 TL şeklinde kayıt oldum. Şu ana kadar 3 aylık taksitimi ödedim. Ancak dershaneden memnun kalmadığım için ayrılmak istiyorum. Bu durumda ekstra bir ücret ödemem gerekiyor mu? Dershane tüm kitapları kayıt sırasında dağıtmıştı ve kitaplar için ayrıca bir ücret alınmayacağını söylemişlerdi. Bu durumda, yalnızca katıldığım derslerin ve kitapların ücretini ödemem yeterli midir, yoksa kalan ayların senetlerini veya başka bir şeyi de ödemem gerekiyor mu?

Sözleşmede ne yazıyorsa onu yapmak gerekir. Senet imzaladıysanız icra yoluyla alırlar tüm taksitleri.
Yanlış bilmiyorsam senet yapıldı.
Ben bir sözleşme imzaladım diye, hizmetinden memnun kalmasam bile asla cayamayacak mıyım? Bilmeden kölelik sözleşmesi mi imzaladım Ayrıca, hizmetinin tamamını almadığım bir şeyin ücretinin hepsini ödemek zorunda bırakılmak bana açıkçası biraz saçma geliyor.

Senet ve sözleşme farklı şeyler. Gider konuşur "Yarısını şimdi peşin ödeyeyim, zaten hizmet almıyorum, siz de senedi yırtın." tarzı bir pazarlık yaparsanız belki yola gelirler. Resmi belge olduğu için itiraz edemezsiniz, mahkemeye verir faiziyle alırlar.

Hocam sözleşmede imzalamıştık şimdi sözleşmeyi buldum, yıllık eğitim ücreti 170binTL miş fakat %30 indirimle 120 bin TL olmuş, sözleşmenin bir maddesinde de eğitim ve öğretim yılı başlamadan ayrılanların ödeyeceği yıllık ücretin %10 dışındaki kısmı ve başladıktan sonra ayrılanların %10 ve eğitim gördüğü günlerin hesaplanıp onun dışındakiler en geç 1 ay içersinde iade edilir yazıyor.

O zaman bu maddeye dayanarak cayma hakkınızı kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…