Dershane kaydı taksitler bitmeden silinir mi?

yasin411

Kilopat
Katılım
13 Mayıs 2017
Mesajlar
605
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
15 gün önce kayıt oldum. Ana parayı 5 taksit şeklinde ödeyeceğim şeklinde anlaştık. Ben kayıtımı sildirmek istiyorum. 1. taksiti ödedim, 2.taksitin süresinin gelmesine daha çok var.
2-3-4-5 taksitlerini de ödemem gerekiyor mu? İstiyorlar mı bu parayı ben gitmeyeceğim mesela, bilgisi olan?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu tam olarak bilemeyiz. Dershane ile görüşmeniz lazım. İmzalattıkları sözleşmeye göre hareket ederler.
 
Aranızda imzaladığınız sözleşmeye bağlı bu. Büyük ihtimal bir cayma bedeli vardır onu isterler, sözleşmenize göz atın.
 
Normalde sözleşme imzalarken bütün taksitleri ödemeniz gerektiği yazar. Ama onların insanlığına kalmış bir durum. Aç gözlülerse sen kaydını sildirsen bile alırlar o parayı. Konuşup dersini anlatamaya çalış. Yardımcı olurlarsa ödemen gerekmez.
 
Cayma bedeli olarak bir miktar para isterler büyük ihtimalle.
 
Gerekmiyor. Fazlasını iade ediyorlar. (Yaşandı.)
 
Sözleşme (senet) imzalı ise iptalini senet ise gözünün önünde yırttığını gör kem küm edebilirler ayak gerebilirler para için.
Mevzuatta dershane yasaklandı milli eğitime gidip şikayet etme kozunu kullanıp kapınıza kilit vurdururum de paşa paşa anlaşmayı iptal ederler.
Bizzat kardeşimin dershane anlamasını iptal etmediler milli eğitime gittim anlaşmayı iptal etmezlerse gel oranın kapısına kilit vurulur sizden para talep edemezler denildi aynı şekilde onlara beyan ettim orta yolu bulup iptal ettim yoksa paranın hepsini istiyorlardı.
 
Gidip konuştum dilekçe yazdırdılar sebebini sordular. Kayıdını silersen %10 ücret ve ders ücretlerini ödemen gerekiyor dedi de. 3 gün gittim sadece hangi ders ücretini söylicekler merak ediyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…