Dershanedeki izlenimimi nasıl değiştirebilirim?

80derecekolonya

Kilopat
Selam. 2. mezunum ve dershaneye gidiyorum. Mayıs, haziran ve temmuz aylarında çok saçma şeyler yaptım ve yaptıklarımla stres uykusuzluk birleşince saçlarım döküldü, göz altlarım karardı ve çöktü. Mahvettim kendimi yani. Şimdi aynaya baktığımda eskisi gibi olmadığım için sürekli canım sıkılıyor ve üzülüyorum.

Bu durum ilk özgüvenime etki etti, normalde rahat konuşabilen espri yapabilen birisi iken şu anda bırakın espiriyi insanlarla normal konuşamıyorum bile. Dershane başlayalı 3 ay oldu ve son sınıf değişimiyle birlikte sınıf sabitleneli 1,5 ay oldu. Sınıfta muhtemelen bana anormal gözüyle bakılıyor çünkü sınıftan teneffüsler dahil hiç çıkmıyorum, sıradan bile kalkmıyorum. Olmadığım birisiyim şu anda. Muhtemelen asosyal ve ucube izlenimi veriyorum sınıftakilere. Artık bu saç ve gözaltı olayına yavaş yavaş alışmaya başladım yani kendimi böyle kabulleniyorum.

Sormak istediğim şey, artık normale dönmek doğal davranmak istiyorum sınıfta ama bir anda tuhaf halimden normal bir hale dönünce daha fazla tuhaf gözükür müyüm? En basitinden önümdeki kız bile ilk gün normal konuşuyordu artık o bile bana normal konuşmuyormuş gibi geliyor. Sınıftan hiç çıkmadan mal gibi oturduğum için böyle bir izlenim bıraktım haklılar da. Önümdeki kız geçen gün teneffüste ayrıldığı sevgilisinin geri dönüşünü anlatıyordu ben de ona bakarak dinliyordum bana bakıp dalga geçer tavırla değil de gülerek "Bu da dinliyor" dedi. Sanki benim dinlemeye hakkım yokmuş gibi.

O kadar ezik izlenimi oluşturdum ki geçen sene sevgilimle ayrıldığımızı söylersem inanmaz bile, anlatmaya çalıştığımı somutlaştırmak içi örnek veriyorum. Keşke derslere çalışsaydım da bunları hiç yaşamasaydım şu anda üniversite 1. sınıf olacaktım. Sınıftaki bu anormal izlenimimi nasıl düzeltebilirim? Bir de bir çocuk başlarda hep arkamdan konuşuyordu maalesef aynı sınıftayız ağzını burnunu kırmayı bile düşündüm ama bunu yapmayacağım. O çocuğun sınıftakilerin bana karşı ezikmişim gibi bir izlenime sahip olmalarında etkisi büyük.

Öncelikle göz altların için krem alabilirsin. Saçların içinde günde 5-6 tane yer fıstığı yiyebilrsin, Ekstra saçlarını soğuk suyla yıkaman saçlarını güçlendirir. Sen kendini nasıl beğeniyorsan o hale evrilmeye bak. Aynaya baktığında nasıl kendini mutlu hissedeceksen öyle yap. İnsanların nasıl düşüneceği umurunda bile olmasın.

Hocam adınıza üzüldüm gerçekten, ne yaptığınızı bilmiyorum ama bence bu kadar takmayın unutmaya çalışın. Ders içinde aktif olun bence. Saçlarınızı kestirin (uzunsa kısaltın mesela). Uykunuzu düzene sokun. Giyim kuşamınızı değiştirin. Zaman kalırsa herhangi bir spora başlayın(fiziksel değişiklik için fitness tabii ki).Biraz paranoyaklık olmuş gibi hissediyorum. Ders içi etkinliğinizi arttırırsanız daha görülen biri olursunuz ben kendimi öyle ortama sokmuştum. Ama asla boş gereksiz şeyler konuşmayın az ve öz olsun arada espri yeteneğiniz varsa yapıştırın. Gelen gidenlere günaydın deyin mesela hal hatır sorun. Gerisi Allah kerim konuşmak isteyen konuşur. Çok da zorlamamak lazım. İllaki iletişim kuran biri olur. Yoksa zaten sınıf asosyaldir. Son diyeceğim şey uzun süredir kan testi yoksa saç dökülmesi uykusuzluk şikayetiyle bir kan testi yaptırın. Vitaminlere hormonlara bir bakılsın. Folik asit eksikliği moral bozukluğu yapabiliyor mesela.

Sağolun hocam. B12 eksikliğim var ama saç dökülmesi genetik bende. Yine de saçlarım 6 7 ay öncesine kadar yavaş dökülüyordu dediğim gibi stres mahvetti saçlarımı, yüzümde de ince çizgiler oluşmaya başladı delik deşik oldu yüzüm. Stres ve birşeyleri çok düşünüp kafa yormak insanın yüzünü mahvediyormuş yaşayarak gördüm bunu. Uykusuzluğun sebebi de aynı şekilde stresten. Böyle devam ederse psikoloğa gideceğim aslında 3 ay önce gittim ama doktor gelmemiş 40 dakika bekleyip geri dönmüştüm. Antidepresan hiç kullanmadığım için çekiniyordum ama ne ders dinleyebiliyorum ne uyuyabiliyorum artık ne verecekse kullanacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…