Dershaneye gitmek faydalı mı?

tunahankrty

Centipat
Arkadaşlar merhaba, başlıktan da gördüğünüz üzere sorum dershaneye gitmek faydalı mı?
Ben meslek lisesi mezun öğrenciyim. Hedefim bilgisayar mühendisliği okumak şu an evde kendi başıma çalışıyorum ama ailem dershaneye gitmemi söylüyor benim de içimden biraz da olsa geçiyor çünkü evde bazen disiplini kuramıyorum saatinde masa başına oturamıyorum veya günlük bitirceğim konuları bitiremiyorum. Bu yüzden aklımdan küçükte olsa geçiyor ama gittiğimde pişman olurum diye korkuyorum. Ne yapmalıyım? Bir de dershaneler başlayalı 1.5 ay oldu yani biraz geç kaldım. Benden öndedirler büyük ihtimal konu olarak.

Günlük çalışmana bak eğer günde düzenli 8 10 saat çalışabiliyorsan dershane senin için faydasız olur ama çalışamıyorsan dershaneye gidip en azından 4 5 saat bir şeyler öğrenirsin ama dershaneye gitsen bile sadece dershaneyle kimsenin iyi sıralama yapabileceğini düşünmüyorum yine eve gelip çalışmaya devam etmen gerekecek.

evet eve geşip çalışmaya devam etmem gerekecek biliyorum ve mezun olduğum için uykuyu çıkarsak günde 16 saat civarı boş vaktim var yani her türlü evde de çalışacağım sadece dershaneye gittiğimde verim alırmıyım bilmiyorum evdeb ise şuan günde 6 saat falan çalışıyorum ama tabi yarısı konu anlatımı

Dershaneye gitmedim pek fazla bilmem ama bildiğim bir şey varsa eğitim sistemimiz kötü direk okulların kendileri doğru düzgün bir şeyler öğretemiyorlar dershanelerinde pek farklı olacağını sanmıyorum. Öğrene biliyorsan kendin öğren kendin çalış derim dershaneye gitmek istersen iyi bir dershane bulup git yoksa pek faydası olmaz

Bence çalışma stiliyle alakalı bir durum bu. Ben evde hiçbir şekilde ders çalışamıyor, elim gitmiyordu o yüzden düşük bir not alıp mezuna kaldım. Sonra tekrar çalışırım diyip evde denedim 1 kez daha kaldım. Benim gibi evde çalışamıyorsan, dikkatin dağılıyorsa, prensip oluşturmakta ve buna uymakta sorun yaşıyorsan gitmelisin. En azından seni biraz da olsa motive eden ve meşgul eden bir şey oluyor. Ödev veriliyor, ister istemez bir şeyler kapıyorsun. Ama evde bir program yapıp, az ve öz düzenli çalışabiliyorsan neden gidesin.

Evde çalışamıyorsanız gidip dershanede ders sonrası kütüphanelerde çalışabilirsiniz. Evde bende düzen kuramıyorum ama dersahene kütüphanelerinin bazen ciddiyeti eve göre hiç fena değil. Hem teneffüste direkt olarak hocalara soru sorma fırsatınız da oluyor dersahene kütüphanelerinde.

Dershaneye gittiğinde de mükemmel bir değişim olmaz.
Kendini değiştirmelisin.
Ama konular için dershane mantıklı ve koç vs yardımck olurlar hem meslek lisesi mezunusunuz yani şuan bayağı eksiğiniz vardır.

Şunu da unugma dershanede bilgileri beynine yüklemiyorlar yine çalışmalısın.

Dershanenin aylık parasının yarısını ben ailemden istiyordum okuldan sonra 4 saat çalışmak için. En iyi motivasyon

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…