Dershaneye gitmek mantıklı mı?

BÖRÜÜ

Hectopat
Mezun senemdeyim. Dershaneye gitmek mantıklı mı? Bazıları para tuzağı vs. diyen var. Bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi?

Her türlü mantıklı, mezun senesi diyorsun hele. O paraya yapacağın daha iyi bir şey yoksa git. Çevrende başka insanları görüp motive olursun en kötü.

Tamamen sana bağlı. Eğer ben full odak gider ve tam performans verim alırım diyorsan değebilir ama bence gereksiz bir yer onun yerine özel ders al daha iyi.

Mezun senemdeyim. Dershaneye gitmek mantıklı mı? Bazıları para tuzağı vs. diyen var. Bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi?
2 sene boyunca bir yarar görürüm umuduyla gittim ve en ufak yarar görmedim. Youtube üzerinden videolar izlesen bile çok daha iyi oluyor. Sadece deneme kulübü düşünürsen o ayrı, tavsiye ederim.

Ben kendim çalışırken daha çok verim alan biriyim. Öyle biriyseniz sadece deneme için bir yere katılıp evde veya kütüphanede çalışabilirsiniz. Dershaneler çok iyi olmalı verim almanız için bence yoksa gırgır şamata döndükçe derse odağınız kaçıyor okul gibi.

Hocam yine çok fikir ayrılığı var ne yapsam bilemiyorum ben kendim daha iyi çalışıyorum fakat evde o disiplini oturtamayacağım diye korkuyorum seneye net kazanmam lazım.

Hocam yine çok fikir ayrılığı var ne yapsam bilemiyorum ben kendim daha iyi çalışıyorum fakat evde o disiplini oturtamayacağım diye korkuyorum seneye net kazanmam lazım.
Hocam ders durumunuzu göz önünde bulundurmanız da karar vermeniz açısından yardımcı olabilir. Eğer durumum çok kötü değil, eksiklerim var ve kendim halledebileceğim şeyler derseniz gitmeyebilirsiniz. Dershaneye gireceksiniz, hoca tahtaya "TEMEL KAVRAMLAR" diye başlık atacak. Bu benim için vakit kaybı olur diyorsanız gitmeyebilirsiniz. Ama şunu da bilin derim: Sınavda en çok bildiğinizi zannedip de bilmediğiniz yerlerden avlıyolar. Yani bir konuyu biliyor olsanız bile bilmeyen biriymiş gibi dinlemenizin size bir zararı olmaz. Sana tavsiyem dershaneleri araştırıp çok zamanını almayacak bir yere gitmek. Okul kadar uzun süreli olmayan ya da haftada 5 gün olmayan ve mutlaka denemeleri olan bir dershane tercih edebilirsiniz. Bu süreçte de her konuyu bilmiyormuş gibi dinlemenin, biliyorsanız bile tekrar etmenin size çok yararı olacaktır. Benim tavsiyem dediğim gibi bireysel çalışmaya da bol bol zamanınızın kalacağı, ama aynı zamanda da sizi disipline sokacak bir kurum tercih etmeniz. Ben yatılı okuyorum ve itiraf edeyim buranın disiplini, yatma-kalkma-yeme-çalışma saatlerinin düzeni, her daim bizi bu yönde gerek nazikçe gerek de kişisine göre sertçe uyarılarda bulunan hocaları olmayan ev ortamında ben yapamazdım. Kendinizi en iyi siz tanıyorsunuz. Ben gitmenizi tavsiye ederim. Verim alma odaklı hareket ettiğiniz sürece her dersten kendinize bir şeyler katarsınız. Daha önce hiç dershaneye gitmedim fakat safî zarar ifadesi benim düşünceme ters düşüyor biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…