Dershaneye gitmek mantıksız mı?

RK800

Decapat
Merhaba, öncelikle dilci olduğumu belirterek başlamak istiyorum.

Bir dershane de ücretsiz hafta sonu TYT dersleri alıyorum lakin dil sınıfları yok ama dert değil dil eksiğim yok şu an.
Asıl sorun şu ki hafta sonları bile gitmesi çok zahmet oluyor. Yolum dershaneye çok uzak ve daha kötüsü eşit ağırlık veya sayısal derslerinden bazı işime yaramayacak dersler işleniyor her iki sınıfta. Hani fen veya AYT mat esnasında gidip etüt yapayım diyorum ama etüt yerlerini de çok beğenmiyorum.

Ders programları da buna göre dizayn edilememiş. Bir de göçmen gibi sınıf değiştirmek zorunda oluyorum EA sınıfında TYT dersleri için. Denemeleri ise biraz geç başlayacak ocak ayı gibi(TR geneli karma denemeler) ve son sıkıntı ise tüm konuların %40'ı tamamlanmış.

Burada aklıma gelen şey şu ki konu eksiklerimi YouTube'tan tamamlasam daha iyi mi olur? Yani gitmeyerek.
Yoksa konularını dershaneninkiler ile hafta içi çalışarak yetiştirsem mi daha faydalı olur? (onu da YouTube'tan yapacağım)

Ücretsiz olduğunu bilerek kayıt yaptırmıştım, yoksa dershaneleri hiç sevmem. Kendim çalışmayı hep daha verimli gördüm. Şimdiden çok teşekkürler.
@333365
@Changing Star
@701600
@Connor The Android
@Furkan_D
@Yener K.

Son düzenleme:
Merhaba, öncelikle dilci olduğumu belirterek başlamak istiyorum.

Bir dershane de ücretsiz hafta sonu TYT dersleri alıyorum lakin dil sınıfları yok ama dert değil dil eksiğim yok şu an.
Asıl sorun şu ki hafta sonları bile gitmesi çok zahmet oluyor. Yolum dershaneye çok uzak ve daha kötüsü eşit ağırlık veya sayısal derslerinden bazı işime yaramayacak dersler işleniyor her iki sınıfta. Hani fen veya AYT mat esnasında gidip etüt yapayım diyorum ama etüt yerlerini de çok beğenmiyorum.

Ders programları da buna göre dizayn edilememiş. Bir de göçmen gibi sınıf değiştirmek zorunda oluyorum EA sınıfında TYT dersleri için. Denemeleri ise biraz geç başlayacak ocak ayı gibi(TR geneli karma denemeler) ve son sıkıntı ise tüm konuların %40'ı tamamlanmış.

Burada aklıma gelen şey şu ki konu eksiklerimi YouTube'tan tamamlasam daha iyi mi olur? Yani gitmeyerek.
Yoksa konularını dershaneninkiler ile hafta içi çalışarak yetiştirsem mi daha faydalı olur? (onu da YouTube'tan yapacağım)

Ücretsiz olduğunu bilerek kayıt yaptırmıştım, yoksa dershaneleri hiç sevmem. Kendim çalışmayı hep daha verimli gördüm. Şimdiden çok teşekkürler.

Hocam dershanede de konu anlatılıyor zaten boş yere yorulmak yerine YouTube'dan çalışın onun dışında dershanelerin denemelerine kaydolun en mantıklısı bu şekilde olacaktır.

Ben iki sene dershaneye gittim ve iki senede de devam edemedim. Sizin durumunuz biraz daha farklı ama eğer konuları youtubedan çalışıp sonra soru çözüp yaptığınız yanlışları birisine sorabiliyorsanız olur. Burada kilit nokta yapamadığın soruların üzerine gidebiliyor musun ? Ben özel öğretmen tutarak bu açığımı kapatmıştım. Sayısaldım. Siz de birisine sormak zorundasınız. Okuldaki öğretmeninize, arkadaşlarınıza veya dershane hocalarınıza sorun. Bu şekilde gelişme sağlarsınız diye düşünüyorum.

Dershanelerin şu avantajı çok iyi ama. Aklına takılan bir şey mi oldu, git birine danış. Ysapamadığın bir soru mu oldu, git dersin hocasına sor. Sosyal ortamın içinde olmak da cabası. Bence gerekli gördüğün, işine yarayacak zaman git; gerekli görmediğin zaman da gitme.

Gidiceksen sıkı bir dershane seçmeni öneririm. Dersi bozan tipler olmayınca çok rahat ders işleniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı