Dersler aklımda kalmıyor

bestopet

Centipat
Arkadaşlar merhaba ben liseye geçtim ve benim sorunum konuları anlıyamıyorum özellikle sayısalda sorularla bakışıyorum ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok.
Ben 8. sınıfta falan derslere çalışmıyordum e haliyle 9. sınıftaki soruları hiç anlamıyorum sizce ne yapmalıyım nereden başlamalıyım? Resmen hiçbir şey bilmiyorum resmen arafta kalmış gibiyim ne yapmalıyım yardım edin.

Arkadaşlar merhaba ben liseye geçtim ve benim sorunum konuları anlıyamıyorum özellikle sayısalda sorularla bakışıyorum ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok.
Ben 8. sınıfta falan derslere çalışmıyordum e haliyle 9. sınıftaki soruları hiç anlamıyorum sizce ne yapmalıyım nereden başlamalıyım? Resmen hiçbir şey bilmiyorum resmen arafta kalmış gibiyim ne yapmalıyım yardım edin.

Dostum müfradat değişti yani 8'deki konuları bilmen gerekiyor diyor müfradat geçmiş olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
9.sınıf 8.sınıfın devamı gibidir. 8'de hiçbir şey yapmadıysan normal. Fakat derslere çalışmana rağmen gerçekten anlamıyorsan mesleğe gidebilirsin.

Anlamıyorum deyip kaçmak korkaklıktır. Sanma ki anlayanlarda çok zeki sadece amele gibi tekrar ediyorlar. Sende yaparsan bal gibi de anlarsın tabi zorlamaya gerek yok diyeceksen senin kararın ama anlamıyorum diye bir şey yok sen anlamak istemiyorsun sadece.

Anlamıyorum deyip kaçmak korkaklıktır. Sanma ki anlayanlarda çok zeki sadece amele gibi tekrar ediyorlar. Sende yaparsan bal gibi de anlarsın tabii zorlamaya gerek yok diyeceksen senin kararın ama anlamıyorum diye bir şey yok sen anlamak istemiyorsun sadece.

Nereden başlayacağım ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nereden başlayacağım ki?
Dersleri dinleyecek ve günlük tekrar yapacaksın. Bu saatten sonra 8'e dönmenin bir anlamı yok. TYT'de 9 ve 10 soruluyor. O yüzden 9.sınıf konularına kendini alıştırman lazım. Bol bol da soru çöz. 9.sınıftan ah vah edeceksen 10.sınıfa hiç geçme bence kardeşim.

Nereden başlayacağım ki?
Bir yerden başlayacaksın ne demek nereden başlayacağım. Derse kendini vermen lazım oradaki en basit örnek matematik, bir çok sanayi projesi matematik kullanılarak çiziliyor. Bu yüzden derslerin gerçek hayattaki önemini bilmen gerek veya hadi gerçek hayatı geçtim sınavda herkes soruları çözerken zorlanacakken sen zorlanmayacaksın bunu düşün. Bu yüzden dinlediğin her konuyu can kulağı ile sanki birkaç dakika sonra ihtiyacına yarayacak bir bilgiymiş gibi dinle eğer anlamadıysan tekrar edersin bu kadar basit zaten lise konuları o kadar zor değildir tekrar edecek kadar zor konu sayısı çok azdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı