Dersler hiçbir şekilde akla girmiyor

Daha fazla  
Ortaokulda derslerde çok iyiydim. LGS'den yüzde 0'lık dilime girdim ve çok iyi bir liseye gidiyorum ancak gittiğim yerde sonunculuğa yakınım. Dersler çok zor geliyor istediğim kadar çalışayım konu anlatımı izleyim soru çözeyim(ki çözemiyorum) yine de anlamıyorum. Bir şeyler oturmuyor. Fiziksel olarak iyiyim bir sporla uğraşmak istiyorum ama onda da başarılı olamazsam tüm hayatım biter. Aileme anlatsam anlamazlar çok çalışmıyosun derler veya telefonu alırlar elimden. Ki zaten aynı sebepten bilgisayarı aldılar ve bir şey değişmedi. Okumazsan sana oğul gözüyle bakmayız mirastan bir şey bırakmayız gibi şeyler diyorlar. Çok zorda hissediyorum. Yok mudur aynı şeyleri yaşayan ve bir şekilde dersleri anlamayı başarmış biri. 9. sınıftan beri böyle hiçbir şey anlamıyorum. Mantığı anlasam beynimi kullanmam gereken yerlerde afallıyorum diğerleri gibi düşünemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Hocam işinize gelmiyor olabilir mi

Dersi okulda düzgün bir şekilde dinle ve eve gelince ilk işin tekrar olsun sonra konuyu güzel bir hocadan dinle yine anlamıyorsan hocalarına danış.

Ailen haklı, ya okuyacaksın yada çıraksın. Dersler zor gelmiyordur sadece senin kendi içinde bir sıkıntın vardır konsantre olamıyorsundur. İlk önce kendi psikolojini yorumla sonra çözüm olan derse geç.

Dersi okulda düzgün bir şekilde dinle ve eve gelince ilk işin tekrar olsun sonra konuyu güzel bir hocadan dinle yine anlamıyorsan hocalarına danış.

O sorun bende de vardı hocam o sebepten okulu bıraktım.

Bu biraz da iyi bir liseye yerleşince oluşan durum. Ortaokulda okulunda hep 1. İken gittiğin lisedeki insanlar hepsi senin gibi hatta senden daha iyi oluyor. Psikolojik olarak da olumsuz etkileniyorsun. Anlayamadığını düşünüyorsun. Kendini kısıtlama yapamıyorum diye düşünme. Psikolojik olarak da çok etkisi vardır. Dersteyken derse odaklan dinlemeye çalış. Eve gelince tekrar yap. Konu anlatımı dinle.Sonra tekrar soru çözmeyi dene, çözemediklerinin üzerine git.

Çok çalışmaktan başka bir şey yok. 9'da zorlanmanız gayet normal. Ama artık daha fazla emek vermeniz gerekir. Mesela fizikte başta bir arkadaşım hiçbir şey anlamadığını söylüyordu ancak belli bir süreden sonra, bu süreye eşik değeri de diyebiliriz, anladığını söyledi.

Şu anda mezunum. Keşke 9 ve 10'da daha çok çalışsaydım diyorum. Tavsiyem video ders defterlerinden konuyu YouTube'tan dinlemeniz. Sonra da soru bankasından soruyu çözmeniz. Mesela biyoloji için Dr Biyoloji kanalını ve TYT kampını önerebilirim.

Dikkat eksikliği vb. durumda sıkıntıların vardır ya da kendin çalışmak istemiyorsundur. Emin ol 9. sınıf aşırı basit kalıyor diğer sınıfların aksine zaten iyi bir liseye gidiyorsun, mecbur çalışacaksın evde YouTube'dan kendin anlayabileceğin ders anlatan hocalara bak aynı dersi anlatan 2-3 hoca izle hangisi sana daha akıcı, anlaşılır anlattığını düşündüğün hocayı izlemeye devam et ve sınavlarda yaklaşıyor sınavlara kesinlikle sadece son gün çalışma. En geç 1-2 hafta öncesinden konu eksiklerini gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…