Derslerden sorumlu geçilir mi?

Fatih_2134

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben ilk dönem biyoloji ve fizikten kaldım, tarihten geçtim fakat 2. dönem fizik ve biyolojiden geçtim ama tarihten kaldım fakat bu 3 dersin toplamı 50 olmuyor ortalamam 65 falan edebiyatı geçtim. Sorumlumu geçerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Seneye kaldığın derslerden aynı konular ile sınav olacaksın. Kurtuldum diyorsan yanılıyorsun.

İki dönemin ders ortalamasını topla ve 2'ye böl

Örnek:
İlk dönem Biyoloji'den 30 aldın ikinci dönem 70 aldın 30+70=100/2= 50 olursa geçersin eğer ki iki dönem ders ortalaması 50'yi geçmezse sorumlu geçersin ek olarak 5 dersten kalırsan sınıf tekrarı yaparsın.

Fizik ile biyolojiyi hocalarla konuşup bir şekil halletsem sadece tarih 50'den aşağı olsa yine sorumlu olur mu?

5 dersten kalmadığın sürece devamsızlık dışında sınıf tekrarı yapmıyorsun.

4 ve daha fazla dersten kalırsan kalıyorsun diye biliyorum.

4 ve daha fazla dersten kalırsan kalıyorsun diye biliyorum.

6.ders'ten itibaren sınıf tekrarına düşülüyor ve 10 gün devamsızlık olursa sınıf tekrarı yapılıyor belge konusunda yeni duyurulan bir haber vardı devamsızlığı normalde 5 günü geçen öğrenciler belge alamayacaktı ancak 10 güne çıkartılmış gibi bir duyuru duymuştum yine de okuldaki idare ile bunu konuşmanız daha doğru olur.

Dostum çok basit bir şekilde anlatıyorum, eğer 1. dönem ile 2. dönem boyunca toplam 4 dersten kalmazsan sınıf tekrarı yapmadan geçiyorsun. En fazla 3 dersten kalabilirsin, 4'e geçtiği an sınıf tekrarı yaşarsın. Her sınıfta bu sayı sıfırlanıyor. Sanma ki bu derslerden kurtuldum. Eğer sorumlu olduğun derslerin sınavını seneye bir daha geçemezsen bir sonraki seneye erteleniyor. Bu böyle 12. sınıfa kadar devam ediyor. Ortalaman yetse bile okulu bitirsen bile eğer sorumlu olduğun dersten geçemezsen diplomanı alamıyorsun ve lise mezunu olamıyorsun. O yüzden bu dersten kalmama işini ciddiye almanı öneririm.

Haklısınız her ne kadar çoğu kişi seneye yaparım geçerim desede sorumlu kalan çoğu kişi lise sonunda diplomasını alamıyor. Bu yüzden sınavlara çalışmayı ihmal etmeyin. @Fatih_2134 konunun cevabını hala merak ediyorsanız üstte bahsettiğim gibi.

İki dönem ders ortalamasının toplayıp ikiye bölün eğer ki sonuç 50'yi geçerse sorumlu değilsiniz ancak eğer sonuç 50 altındaysa o dersten sorumlu olarak geçeceksiniz.

Örnek:
1. dönem tarih dersi ortalamanız 70 2.dönem tarihten kalmamanız için en az 30 almanız gerekir.

"1.dönem ders ortalaması + 2.dönem ders ortalaması = sonuç / 2" bu şekilde kalıp kalmayacağını hesaplayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…