Derslere çalışılmalı mı?

Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.940
Makaleler
44
Çözümler
9
Psikolojik olarak %50 hastalıktan, %40 ders stresinden, %10 diğer etkenler.

Hastalık kendi kendine oldu. Ona yapacak bir şeyim yoktu. İlaçlar ile düzeltilmeye başlattılar. Çok şükür iyileştim sayılabilirim. Bu etkenlerden dolayı hastaneye yatmışlığım var.

%50 kısım: Ben yapmadan kendi kendine oluşan bir hastalık diyebiliriz. Bu her şeyimi etkiledi. Bu %50 kısma ilaçlarla tedavi ediliyor. Çok şükür keyfim yerinde.

%40 kısım: Benim en nefret ettiğim kısımdır. Bir aralar sürekli çalışan ben 4 yıldır boşa kürek sallıyorum. Mizacı (Anlamı: (insanda) içsel eğilimlerin, huy, takıntı vb.) Olanın zaten kazanması hayli zor. ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi bilgisayar mühendisliği gibi çok yüksek yerleri düşündüm. Ki ben de mizaç var. Onu yeni fark ettim.

Kazanabilir miydim? Çok küçük bir ihtimal... Takıntılı ve mükemmeliyetçi yapım yüzünden hep en büyüklerini düşündüm. Kendimi ifade edebildiğimi düşünüyorum. Hiçbir şeyin garantisi yok ama denemeye de değer. Peki ben ne oldu da böyle oldum? Ders ders ders... Çok ama çok ders çalışmanın farkındayım. Günde ortalama 5 saat ders çalışıyordum okuldan geldikten sonra ama hastalık geldi ve ders ve hedeflerim patlak verdi.

97 tane (tek tek saydım :D) test kitaplarım var. Kitaplar TYT'den Türkçe, matematik, sosyal ve fen kitaplarından hepsi var. AYT kitaplarımın sayısal olanları da var. Tek tük eski kitaplar var. Onlara göz gezdirdim. Eylül'de devletimizin mezunlara ders verdiği kurs var. Oraya katılacağım fakat mizacım tutarsa yine patlak verir. Bu sefer sağlığımdan olmak istemiyorum.

Tek tük işlerde çalışmışlığım var. Ancak uzun çalışamadım. İşte her neyse...

Ders vs iş olayını karşılaştırınca ikisinin de avantajları var. Ya derste robot gibi ders çalışacağım ya da iş hayatına atılacağım. Eee akademik kariyerde olmadı. Elimdeki o 97 tane kitabı resmi kurum gibi bir yere verip iş hayatına atılacağım.

Sizce nasıl fikir? Akademik kariyer ben de istiyorum ancak sterse girdiğim için pek fazla çalışmaya tıpa yemiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış anladıysam düzeltin: Zamanında çok fazla ders çalışmışsınız ama hastalık yüzünden emeklerinizin boşa gittiğini düşünüp kitaplara küsmüşsünüz.
Lise mezunu olarak düzgün parayı şansınız da varsa 30’lu yaşlarda kazanırsınız. Aslında lisans mezunluğunda da çoğu zaman durum böyle. Eğer memur olmayı düşünürseniz lise mezunu olarak girip çalışırken de lisans bölümü bitirerek yükselme sınavına girebilirsiniz.
 
Bugün bir hocamla görüştüm. "Eylül'de devletin verdiği kurs var. Dersi o zaman konuşalım. Gelmediğine pişman olma, deneyelim. Olmazsa gönül rahatlığı ile yola devam edersin." dedi. Denemekte fayda var mı sizce? Şimdiye kadar denedim olmadı.
 
Hocam, ya olmazsa veya olursa... İnsan hangisini seçeceğini karıştırıyor. Benim istediğim baya bir yüksek üniversite. 0'dan o Boğaziçi dediğimiz PC mühendisliği arasında en yüksekte olan yeri nasıl kazanacağım? 1 yılda olur mu? Üniversite sınavına sadece bir kez gireceğim. Yaş 20. Akranlarım hazırlığı bitirip 1. sınıfa başladı ve ben hala başa sarıyorum. Gerçekten okumak istiyorum ama sayısal olarak ilk 50K'dan düşük alan kişilere daha az kazanma ihtimali oluyor. Çok iyi olan istisnalar çıkabilir ancak yüksek üniversite deyince iş olanağı daha fazla.

Ama sonunda açık öğretim lisesinden mezun oldum.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı