Ne annemin ne de babamın şirketi var ama derslerime çalışmıyorum. Gelecekte ne yapacağımı bilmiyorum ama derslerime çalışmamaya devam ediyorum ve sürekli oyun oynuyorum. Ara sıra gelecek kaygısı yaşıyorum ama sonra kayboluyor gidiyor. LGS'ye 174 gün kaldı ama yine de çalışmıyorum. Okul okuyunca bir meslek edinebileceğime inanmıyorum. Aynı uyuyormuş gibiyim ve bunun sebebi bir şeyler başaracağıma inanmam fakat sadece inanıyorum yani hareket yok. Sabah okula gidiyorum derslerde uyuyorum akşam eve geliyorum PC'nin başına geçiyorum sosyal hayatım da yok ve bu döngü böyle devam ediyor. Sizce yanlış yolda mıyım?
Böyle devam edersen en iyi ihtimalle asgari ücretle çalışacak, karnını anca doyuracaksın. Sırf LGS için değil, eğer kendini çalışmaya hazırlamazsan ne lisede çalışırsın ne de üniversitede. O yüzden aklını başına topla ve ülkenin gerçeklerini gör.
Bilerek böyle konuştum, insan korkmadan ciddiyeti anlamıyor.
Ne annemin ne de babamın şirketi var ama derslerime çalışmıyorum. Gelecekte ne yapacağımı bilmiyorum ama derslerime çalışmamaya devam ediyorum ve sürekli oyun oynuyorum. Ara sıra gelecek kaygısı yaşıyorum ama sonra kayboluyor gidiyor. LGS'ye 174 gün kaldı ama yine de çalışmıyorum. Okul okuyunca bir meslek edinebileceğime inanmıyorum. Aynı uyuyormuş gibiyim ve bunun sebebi bir şeyler başaracağıma inanmam fakat sadece inanıyorum yani hareket yok. Sabah okula gidiyorum derslerde uyuyorum akşam eve geliyorum PC'nin başına geçiyorum sosyal hayatım da yok ve bu döngü böyle devam ediyor. Sizce yanlış yolda mıyım?
Kardeşim günlük ders rutinini aksatma hafta da 1 gün oyuna 3-5 saat ayır ödül günün olsun 2 hafta ders kampına gir 2 hafta sonunda 1 gün oyun oyna kendi böyle motive et. Senin gececegin yoldan geceli 10 sene oldu. Dershane cıkısı kafeye gider 2 saat CoD atar gidip ders calisirdik. O 2 saati dolu dolu oynardık her şeyi zamaninda yapardik. Sende öyle yap egitim sana iş kazandırmasada ufkunu açar iyi bir birey olursun üniversite oku kesinlikle o havayı solumak farklı.
Sen kendin için bir şey yapmazsan (geleceğin için ) kimse senin için bir şey yapmayacak. Kendini kurtarmaya bak. Geriye dönüp baktığımda bazı şeylerin eskisi kadar zor görünmediğini fark ediyosun. Ben bu sınavdan mı düşük almışım diyosun. Azıcık sabırla geleceğini kurtar. Ciddiyet şart.
Hayat cidden zor. Oyunlar sana hiçbir yere götürmez eğer editing veya youtuba içerik üretirsen durum farklı olur ama garantili iş değil. Ben senin yerinde olsam turizim felan okurdum en azından ya da yemek yapmaktan hoşlansam gastronomi okurdum. İlerde pişman olmamak adına şimdiden bir şeyler yapmaya başla.
Doğru okullarda doğru zamanları geçirirsen neden meslek sahibi olmayasın? Üniversiteli işsizlikler yüzünden bu kadar karamsar olmayın. Eğitim güzeldir.
Bu kalan süre zarfında aslında eğer uğraşır iseniz onlarca konu bitirebilir, binlerce soru çözebilirsiniz. Hem sınav puanınız yükselir, hem de notlarınız yükselir.
Ben ortaokulda zeki biriydim, bir dersi girip dinlediğimde anlardım. 8. Sınıfta hiç ders çalışmadan LGS'de 400 puan yapmıştım