Derslere nasıl odaklanılır?

Klzz

Hectopat
Makaleler
1
Ben yaklaşık 2 yıldır yatıyorum ama temelim var. 11. sınıfta özele yazıldım lakin her şeyi yapıyorum yine dersi anlamayınca salıyorum kendimi. Ne yapmam gerek derslerime odaklanmak için?

Elektronik aletlere kısıtlama getir ki dersler senin için daha zevkli olsun.

Hedef koydun mu? Haftalık planın var mı? Her şey için zamanını böldün mü? (Oyun, muhabbet, yemek, kitap) Kendine ait bir oda oluşturdun mu? Kafana takılan düşüncelerden arınma yöntemleri buldun mu?

- Beyin olarak hazırlanman gerekiyor. Düşüncelerden uzaklaşmak için biraz kendine zaman tanı.
- Hafif müziklerle loş bir odada ders çalışacağın yeri aydınlatarak çok basit bir odaklanma sağlayabilirsin.
- Çalışma öncesinde hedefini oluştur, çalışma sonrasına ödül koy. Eğer hedefin gerçekleşmiyorsa bu ödülü kesinlikle alamazsın. Hedefini ise 60 soru çözeceğim gibi belirsiz kriterler ile koyma. 60 soru çözme ve en az 50 doğru yapmam lazım gibi. Yanlış yaptığım her soru için 15 dk. konu tekrarı yapacağım diyerek hedefini kaliteleştir.

Hedefimi koydum haftalık planım yok hazırlayacağım zamanımı böleceğim çünkü sadece ders yapmak istiyorum bu 2 sene kendime ait 0 ses bir odam var arınma yöntemi bulamadım bir şeye kafamı takarsam yavaşlıyorum ve önerilerinizi uygulayacağım teşekkürler.
Yazmayı unutmuşum konu kapanabilir teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…