Derslere nasıl odaklanılır?

Silence59

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi derslerime odaklanamıyorum bu sene mezunum ve bu yıl 110.000 sıralama yapmam gerekiyor. Ama hiçbir şekilde derslerime odaklanamıyorum. Odak problemim var sabah erken saatlerde kalkıyorum. Elimi yüzümü yıkıyorum, uykumu açılıyor. Bilgisayarın karşısına oturuyorum, dersi dinlemeye başlıyorum. Yarısında odağım kaymaya başlıyor. Kendini başka bir yere bakarken buluyorum. Dersime nasıl odaklanırım? Şu anda TYT'deyim daha. Ve ÖSYM'ye 269 gün kaldı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Derslerine odaklanmakta zorlanıyorsan, küçük hedefler belirlemek iyi bir yöntem olabilir. Çalışma sürelerini 25-30 dakikaya ayırıp, aralarda kısa molalar vermek faydalı olabilir. Dikkatini dağıtan şeyleri kaldırmak da önemli bilgisayarında dikkatini dağıtan uygulamaları kapatmak ( mesela Technopat ). Çalışma alanını düzenli tutmak da odaklanmana yardımcı olacaktır. Eğer bu yöntemleri denersen, umarım odaklanma sorunun azalır.

Teşekkür ederim. Deneyeceğim umarım işe yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…