Dersleri çok iyi olmayan birisi AYT yapabilir mi?

bayram.celik1

Picopat
Selamlar. 2026 da sınava gireceğim. Sadece TYT girmeyi düşünüyordum. 2 yıllık bir bölümden mezun olmak gibi bir niyetim vardı. Ancak çevremden gelen yoğun baskı, iş bulamayacaksın, 2 yıllıkta bölüm yok, boştan yere 2 yılını çöpe atma gibi söylemler yüzünden 4 yıllık yapabilir miyim diye düşünmeye başladım.

Meslek lisesine gidiyorum. Derslerim ortalama. Şu zamana kadar hep 77 78 ortalama, geçen sene 85 86 ortalama yaptım. Ortalama bir kişiyim yani.

AYT'den hiçbir konuyu bilmiyorum. 11. sınıfta ne matematik gördük ne fen konuları. Bu yıl da görmüyoruz. Hani hiçbir konu yok bende. Yapabileceğimi de pek sanmıyorum.
Mezuna bırakma gibi bir düşüncem yok eğer bırakırsam sadece 1 sene bırakırım. 1'i aşarsa ciddi sıkıntılar olabilir.

Veya 2 yıllıktan devam mı etsem? Görüşleriniz benim için çok değerli, belki şu an geleceğimi belirleyeceksiniz. <3

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayisal ayt yapacaksan 60 tyt yap. Sayisalda ise full odak biyoloji yap. Fullemeyi dene. 13 yaptigini sayalim. Matematikte tyr duzeyinde 3 4 soru cıkıyor. Logaritma diziler gibi sana basit gelecek konu belirle. Mat tan en azindan 5 soru yap. Fizik yapabiliyorsan yap ama kafam yetmiyorsa imkansiz. Kimya icinse bazi sozel konular ve basit konular var. Onlardan 5 6 dene. 25 gibi bir net cikarirsan 4 senelik bir yer gelebilir. Tabiiki bunlar ihtimal yazmakta kolay diyebilirsin haklisinda. Ama pes etmek icin erken degil. Biyoloji yapabilirsin full ezber.

Hocam sana bir şey diyen olmadı. Mesajları tekrar kontrol etsen iyi olacak. Konu sahibiyle diyaloğa giriyorum ama sen başka bir şey diyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…