Desktop PC'ye Laptop RAM Takılır Mı?

Bazarov0

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Desktop PC'ye laptop RAM takılması kulağa gayet mantıksız geliyor. Ancak durum şu: Babamın 1 GB RAM olan eski bilgisayarını ayağa kaldırmak için 2 GB RAM almasını istemiştim. Amacım toplam RAM miktarını 3 GB'a çıkarmak. Gidip aldı ve aldığı ürünü araştırdığımda "laptop RAM" olarak geçiyor. Satıcı DDR2 olarak satmış. CPU-Z çalıştırdığımda 3 GB RAM performansı görülüyor. Ben yine de sizden teyit almak istedim, şu iki ürünü aynı PC'de kullanmamın mahsuru var mı? Üstlerinde yazan bilgileri aktarıyorum.

Fabrika çıkışlı RAM (default):
Advance modules.
128MX64 DDR2.
16B, 533MHz, CL4.

Sonradan alınan RAM:
Samsung.
2 GB- 2R8 PC2.
6400U 666-12E3.

Bir de, taktığım slotlar önemli mi? 1 GB olan ilk slotta duruyor şu an. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman kullandığınız anakart SODIMM bellek kullanıyor. Standart bir masaüstü anakartı değil sizinki.

Hocam tamam, ilk araştırmamda yanlış tespit etmişim. RAM masaüstü RAM olarak geçiyor, şimdi buldum.

Şimdi bunu 533MHz ile çalıştıracak, onu biliyorum. En küçük hız hangisiyse onun ötesine geçemiyor sistem.
1) Taktığım slotlar önemli mi? 1 GB olan primary kalsa verimlilikte fark olur mu?
2) Neden CPU-z'de 199.5mhZ YAZIYOR

teşekkürler

Nereye taktığınız önemli değil. Şu an bellekleriniz 400 MHz olarak çalışıyor. Orada gördüğünüz değeri 2 ile çarpacaksınız. Cihaz en fazla bu frekansı destekliyor olabilir. Uğraşmak isterseniz BIOS'a girip bakın. Frekans yükseltmek için bir seçenek varsa oradan 267/533 MHz seçip deneyebilirsiniz.

Arkadaşlar, karışıklık için üzgünüm. Sanırım biraz aceleci davranmışım.

Öncelikle iki RAM de desktop RAM imiş.

Kurulum yaparken aldığım notları yeniden gözden geçirdim. Elimdeki işlemci 667MHz üzeri RAM desteklemiyor. Sonradan aldığım RAM'i iade edeceğim.

Bu durumda önümde iki seçenek var.
1 GB 533MHz RAM alıp toplam 2 GB RAM ile mi yoluma devam edeyim,
yoksa 2 GB 677 MHz RAM alıp yine 3 GB mı yapayım?

CL4 mü CL6 mı olduğu da önemli, ona da dikkat edeceğim bu kez.

Tekrar ve son kez teşekkür ederim.

Dizüstü bilgisayar bellekleri ile masaüstü bilgisayar bellekleri şekil olarak farklı oluyor. Özellikleri ayni olsa bile onu oraya sokamazsın. SoDIMM olarak geçiyor dizüstü olanlar.
Linkteki ürün: 240 pin DDR2 DIMM bellek. Umarım bu şeye 717TL vermemişsinizdir.
@The Anorak'nin dediği durum olabiliyor. Sistem PC olsa bile kullanılan anakarta uygun şekilde bellekler laptop belleği olabiliyor. O zaman bir sorun yok. Elinizdeki ilk bellek de laptop(SODIMM) bellektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…