Rehber Desteklemeyen Anakartlarda ARGB Kontrolü Nasıl Yapılır?

mrth87

Hectopat
Öncelikle bu iş biraz maliyetli belirtmek isterim. Şu anki güncel kurla 900 lira civarı bir meblağı gözden çıkartmanız gerekiyor.

İlk olarak Amazon İngiltere'den Razer Chroma Addressable RGB Controller adlı cihazı temin ediyoruz.

Sonra cihaz elimize ulaştığında herhangi 3pin başlığı olan fan, led şerit gibi aydınlatmalarımızı bu cihaza gereken bağlantılarını yapıp, masa üstümüzdeki Synapse 3 adlı yazılımı ile rahatça, gönlünüze göre kullanabilirsiniz..

3 pin örnek;

Anakartların 3pin (argb) ve 4pin (rgb) portu;

ARGB kontrolcünün bağlantı detayları;

Diğer ARGB zımbırtılar;

Son düzenleme:
Ürün zaten yurtdışından gelecek vergisi algısı derken 1000 lirayı aşar. Mantıklı olan o biraz daha parayla destekleyen anakart almak.

Anakartta F-USB girişine mi takılıyor yoksa standart USB porta mı? Bunlar da değilse nereye takılıyor?

@Umut Nas kesin konuşmak istemem ama AMD tarafında ARGB destekli güncel bir anakart çok zor. İkinci el belki. Intel zaten hayal.

@ilker_32 vergi kargo dahil.

@Yener K. İki şekilde de oluyor. Gücü SATA kablodan alıyor. Ama ben uygun adaptör ile çalıştırdım. Yani kasa dışında da kullanabilirsiniz.

ARGB destekli anakartlar var. B450 olarak da Asrock B450 Pro 4 bile alınabilir. B550 modelleri içinse zaten seçenekleri daha fazla.

ARGB destekli anakartlar var. B450 olarak da ASRock B450 Pro 4 bile alınabilir. B550 modelleri içinse zaten seçenekleri daha fazla.

Hocam genelde giriş seviyesi anakartlarda olmuyor. O ASRock 1800 liraymış zaten. B550 serisi orta segment bir anakarta baktım, o da 3000'lerde.

Ama ne olumsuz düşünsem de yapmak isteyenler için güzel bir sistem. Herkesin fikri bir olmaz elbette. Böylece insanları aydınlattığın için tebrik etmek isterim.

TR'de satılan bir parça olsaydı, alınabilirdi ve iCUE'den daha çok tutulurdu. Ama şu fiyatıyla pek alınası durmuyor.

Tamamen Razer ekosistemi (Synapse 3) kurmak isteyenler için çok güzel ürün.

Ürünü ilk defa gördüm bu arada. Cidden güzelmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…