Rehber Detaylı FPS Arttırma

Aynen dostum kullanmadım bilmiyorum, her gün format atıp en iyi performansı veren ayarları bulmaya çalışıyorum ben sen ne diyorsun ama . Günde 2-3 kez format atıyorum ben cihazıma, hiçbir bildiğim yok aynen.
Sistem geri yükleme noktası var. Format niye atıyorsun ki? Recovery'de hemen eski sisteme geri dönüyor.

Aynen dostum kullanmadım bilmiyorum, her gün format atıp en iyi performansı veren ayarları bulmaya çalışıyorum ben sen ne diyorsun ama . Günde 2-3 kez format atıyorum ben cihazıma, hiçbir bildiğim yok aynen.

Formatçı adamın hali de başka oluyor.

Sistemi bozacak düzeyde değiştiriyorum çünkü ayarları. Her şeyi değişiyorum ben ama bana bilmiyorsun diyorsun.
Evet. Bu ayarları yaptıysan ve biliyorsan sistem geri yüklemesi bozulmaz. Sistem geri yüklemesi zaten kullanıcı hesabı hatalarında bozulur. Bunlar etkilemez onu.

Evet. Bu ayarları yaptıysan ve biliyorsan sistem geri yüklemesi bozulmaz. Sistem geri yüklemesi zaten kullanıcı hesabı hatalarında bozulur. Bunlar etkilemez onu.

Sistem mavi ekrandan açılmıyor ki ,

WIN32PRIOritySeparation
Bu ayarı "26, 28, 16, 2a" değerleriyle teker teker dene hangisi en iyi sonuç veriyorsa onu kullan çoğundan daha fazla etkili.

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\PriorityControl
Burada bulabilirsin.

Sistem mavi ekrandan açılmıyor ki ,

WIN32PRIOritySeparation
Bu ayarı "26, 28, 16, 2a" değerleriyle teker teker dene hangisi en iyi sonuç veriyorsa onu kullan çoğundan daha fazla etkili.
Bu ayarlar mavi ekran verdirtmez.
Verditse bilie kurtarma modunda geri yükleme yapılır zaten. O zaman düzelir.

Çekirdek olayı çok yanlış ve HPET'in kapatılması, birkaç FPS fark ettiriyor. Eski BIOS'lu ve ilk Ryzen serilerinde etkisi olabiliyor. Kapatmakta sorun yok ama birçok sorun da çıkartması, aşikar. Çoğu sistemde fark sıfır. Hatta Reddit'te HPET'i kapatanların, çekirdek sayısını fulleyen kişilerdeki kadar az bilgiye sahip olduğuyla ilgili dalga geçilmiş.
Arkadaşlar işlemci çekirdekleri sürekli olarak ihtiyaç durumunda durup tekrar çalışır.
Bu da oyunlarımızda takılmalar ve kasmalar olmasına neden olur.
Bunu da kanıtlamak zorundasın. Neredeyse herkesin işlemcisi Unpark değil ve kim bunun yüzünden kasma/donma yaşıyor? İhtiyacı kadar kullanmalı zaten. Durduk yere neden yorasın işlemciyi? 5 FPS falan anca artar bu rehber ile. Donanım değişmedikçe, hızı arttıramazsın doğru düzgün. Birkaç ayar yapabilirsin veya daha hafif bir şey kurabilirsin ama bunlarda 10 FPS belki etki eder, belki etmez. Buradakilerde 10 FPS bile etki etmez. Bazı oyunlarda edebilir ama 460 FPS yerine 470 FPS alacağın bir oyundur o da. Kişisel deneyimle pek bir şeyin öğrenilmediğini de, tekrardan görmüş olduk. Bilmediğiniz konularda yeteri kadar araştırma yapmadan öneri yapmayın.
Regedit'te şu kısmın yapılmasını da önermiyorum. Daha iyi bilen biri, daha iyi anlatabilir ama hayra alamet şeyler gözükmüyor. Durduk yere ellenmez bunlar ve 1 FPS bile fark ettirmediğine yemin dahi edebilirim. Sadece arkada çalışan gereksiz hizmetler, yüksek performans modu ve Xbox zımbırtılarını kapatmak, doğru düzgün bir etki yapıyor. Diğerleri fasa fiso sayılır.

Hpet ayarı sıkıntılı bir ayar bazılarında büyük sorunlara yol açabilir sonuçta bir zamanlayıcı.

O kısımlar gecikme için güzel fakat performansa etkisi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…