Detroit Become Human "VK_ERROR_DEVICE_LOST" hatası

İşletim sistemi
Windows 11

dgntechx

Hectopat
RAM
24GB 4800MHz
Ekran kartı
RTX 3050 Mobile 6GB
Merhaba, birkaç gün önce Hepsiburada sitesinden LOQ Intel Core i5 12450HX 24 GB 512 GB SSD RTX 3050 FreeDOS 15.6" FHD Taşınabilir bilgisayar 83GS0099TR modelini aldım ve birkaç kez League of Legends oynadım problem çıkarmadı hiç, driverlar günceldi zaten, hem NVIDIA hem de Windows Update olarak, bugün ilk defa ağır oyun olarak Detroit oynadım, oynadığım yüzey camdı dışardaydım yani çok serin bir ortamdı, ısınma problemi olamaz yani, 2 saat kadar oynadıktan sonra bu hatayı aldım. Şimdi acaba bilgisayarımın ekran kartı fabrika çıkışı arızalı mı diye merak ediyorum sizce ne yapmalıyım? Yoksa bu oyuna özel bir şey mi bilgisayarıma yapmam gereken testler nelerdir? İçimin rahat olması açısından?

Merhaba, birkaç gün önce Hepsiburada sitesinden LOQ Intel Core i5 12450HX 24 GB 512 GB SSD RTX 3050 FreeDOS 15.6" FHD taşınabilir bilgisayar 83GS0099TR modelini aldım ve birkaç kez League of Legends oynadım problem çıkarmadı hiç, driverlar günceldi zaten, hem NVIDIA hem de Windows Update olarak, bugün ilk defa ağır oyun olarak Detroit oynadım, oynadığım yüzey camdı dışardaydım yani çok serin bir ortamdı, ısınma problemi olamaz yani, 2 saat kadar oynadıktan sonra bu hatayı aldım. Şimdi acaba bilgisayarımın ekran kartı fabrika çıkışı arızalı mı diye merak ediyorum sizce ne yapmalıyım? Yoksa bu oyuna özel bir şey mi bilgisayarıma yapmam gereken testler nelerdir? İçimin rahat olması açısından?

Eğer Detroit'lerin mağazadaki konuşmasında kaldıysan yüzlerce insan yaşamış bunu, bende dahil. Bu yüzden oyunu bırakmak zorunda kaldım pek çaresi yok gibi.

Redditten alıntı;

So, after digging through various people's opinions, who had the same problem - everything becomes clear.
It's not a problem of anyone's PC setup or something like that.
The problem is on developer's side. First - the error VK_ERROR_DEVICE_LOST is a Vulkan API problem.
That is, it was always very buggy. Especially on PC ports. And Detroit is just another game with that problem.

But, anyway. Here's a list of solution, that can help you:

-Reverting to old GPU drivers.
Just watch some DDU tutorials;
-If you have another graphics card - disable dual (SLI/Crossfire) mode.
It's done through control panel of your graphics card model;
-Consider downloading the latest Vulkan library;
-Disabling DSR can help too;
-Try launching Detroit in Windows 7 compatibility mode;
-Just wait until Nvidia and AMD are gonna fix the issue.

Ekstra olarak fpsyi 30 a kısıtlamayı da önermişler.

Eğer ihtiyacınız olursa çevireyim yoksa yorgunum hocam kusura bakmayın.

Aygıt Yöneticisi'nden Ekran Bağdaştırıcıları sekmesine bak, orada ekran kartı listeleniyor mu? Herhangi bir ünlem işareti var mı yanında? Daha sonra Nvidia Kontrol Paneli'ne girmeye çalış, bir hata alıyor musun ona bak.

Eğer bu adımlarda bir sorun yoksa Geekbench 6 indir, Compute testini yap ve Vulkan API'ını seç. Sonuç yaklaşık 60.000 civarında olmalı.

Eğer bu işlemlerde bir sorun görmüyorsan, endişelenmene gerek yok. Ancak sorun varsa şu adımları izle:

1. Son sürüm Nvidia sürücüsünü resmi sitesinden indir.
  2. İnterneti kes.
  3. DDU (Display Driver Uninstaller) kullanarak grafik sürücüsünü kaldır.
  4. İnternet hala kapalıyken yeni grafik sürücüsünü yükle.
  5. Kurulum tamamlandıktan sonra interneti tekrar aç.
Sonrasında yukarıdaki işlemleri tekrar yaparak durumu kontrol et.

Sürücünü DDU ile kaldırıp eski sürüm stabil bir sürücü ile dener misin? Çoğu kişi böyle çözüme ulaşmış.

Ressam amca ile olan kısımda dondu ve hata verip kapanmıştı az önce 10dk oynadım tekrar bu sefer FPS 60'dan 5'lere düşüp sonrasında kendi kendine kapandı.

Ressam amca ile olan kısımda dondu ve hata verip kapanmıştı az önce 10dk oynadım tekrar bu sefer FPS 60'dan 5'lere düşüp sonrasında kendi kendine kapandı.

Aygıt Yöneticisi'nden ekran bağdaştırıcıları sekmesine bak, orada ekran kartı listeleniyor mu? Herhangi bir ünlem işareti var mı yanında? Daha sonra NVIDIA kontrol paneli'ne girmeye çalış, bir hata alıyor musun ona bak.

Eğer bu adımlarda bir sorun yoksa Geekbench 6 indir, compute testini yap ve Vulkan API'ını seç. Sonuç yaklaşık 60.000 civarında olmalı.

Eğer bu işlemlerde bir sorun görmüyorsan, endişelenmene gerek yok. Ancak sorun varsa şu adımları izle:

1. son sürüm NVIDIA sürücüsünü resmi sitesinden indir.
  2. interneti kes.
  3. DDU (display driver uninstaller) kullanarak grafik sürücüsünü kaldır.
  4. İnternet hala kapalıyken yeni grafik sürücüsünü yükle.
  5. Kurulum tamamlandıktan sonra interneti tekrar aç.
Sonrasında yukarıdaki işlemleri tekrar yaparak durumu kontrol et.

61029 skor aldı, aygıt yöneticinde herhangi bir uyarı yok, ekran kartım arızalı değil o zaman değil mi servise göndermeme gerek yok.

Son düzenleme:

61029 skor aldı, aygıt yöneticinde herhangi bir uyarı yok, ekran kartım arızalı değil o zaman değil mi servise göndermeme gerek yok.
Endişelenmeniz gereken bir durum yok, cihazınız gayet sağlıklı. Oyunla ilgili genel bir sorun var, başka oyunlar oynamanızı öneririm. Şimdiden iyi eğlenceler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı