S Soonic Centipat Katılım 6 Temmuz 2019 Mesajlar 17 31 Ağustos 2019 #1 C'ye yeni başladım ve en basitinden bir printf fonksiyonu yazayım dedim ve yazmada bı hata olmamasına derlediğimde hata yok demesine rağmen çalıştırırken kaynak kod dosyası derlenmemiş hatası veriyor. Son düzenleyen: Moderatör: 31 Ağustos 2019
C'ye yeni başladım ve en basitinden bir printf fonksiyonu yazayım dedim ve yazmada bı hata olmamasına derlediğimde hata yok demesine rağmen çalıştırırken kaynak kod dosyası derlenmemiş hatası veriyor.
Ytweny Hectopat Katılım 23 Nisan 2019 Mesajlar 334 31 Ağustos 2019 #2 Kodunuzu öncelikle derlemeniz lazım. Derlemek yazdığınız kodu makine diline çevirme işlemidir. Sonradan derlenmiş kodu çalıştırınız. Kullandığınız IDE’nin arayüzünden compile kısmından kodunuzu derleyebilirsiniz.
Kodunuzu öncelikle derlemeniz lazım. Derlemek yazdığınız kodu makine diline çevirme işlemidir. Sonradan derlenmiş kodu çalıştırınız. Kullandığınız IDE’nin arayüzünden compile kısmından kodunuzu derleyebilirsiniz.
S Soonic Centipat Katılım 6 Temmuz 2019 Mesajlar 17 31 Ağustos 2019 #3 Ytweny dedi: Kodunuzu öncelikle derlemeniz lazım. Derlemek yazdığınız kodu makine diline çevirme işlemidir. Sonradan derlenmiş kodu çalıştırınız. Kullandığınız IDE’nin arayüzünden compile kısmından kodunuzu derleyebilirsiniz. Genişletmek için tıkla... Derliyorum zaten derlediğimde hata yok demesine rağmen sonrasında çalıştırdığımda bu hatayı veriyor.
Ytweny dedi: Kodunuzu öncelikle derlemeniz lazım. Derlemek yazdığınız kodu makine diline çevirme işlemidir. Sonradan derlenmiş kodu çalıştırınız. Kullandığınız IDE’nin arayüzünden compile kısmından kodunuzu derleyebilirsiniz. Genişletmek için tıkla... Derliyorum zaten derlediğimde hata yok demesine rağmen sonrasında çalıştırdığımda bu hatayı veriyor.
A AheDo Kilopat Katılım 23 Temmuz 2019 Mesajlar 46 Yer Tokat/Merkez Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci 31 Ağustos 2019 #4 Kodunuza "#include <stdlib.h>" ve "system("PAUSE")" komutları eklemeniz lazım. C:Panoya kopyala #include <stdio.h> #include <stdlib.h> //system("Pause") komutunu içeren kütüphane int main(){ printf("asdasd"); system("PAUSE"); //program çalıştıktan sonra otomatik kapanması önler return 0; }
Kodunuza "#include <stdlib.h>" ve "system("PAUSE")" komutları eklemeniz lazım. C:Panoya kopyala #include <stdio.h> #include <stdlib.h> //system("Pause") komutunu içeren kütüphane int main(){ printf("asdasd"); system("PAUSE"); //program çalıştıktan sonra otomatik kapanması önler return 0; }
S Soonic Centipat Katılım 6 Temmuz 2019 Mesajlar 17 31 Ağustos 2019 #5 AheDo dedi: Kodunuza "#include <stdlib.h>" ve "system("PAUSE")" komutları eklemeniz lazım. C:Panoya kopyala #include <stdio.h> #include <stdlib.h> //system("Pause") komutunu içeren kütüphane int main(){ printf("asdasd"); system("PAUSE"); //program çalıştıktan sonra otomatik kapanması önler return 0; } Genişletmek için tıkla... Hocam YouTube da yapan arkadaşta oluyor bende niye olmuyor onu anlamadım
AheDo dedi: Kodunuza "#include <stdlib.h>" ve "system("PAUSE")" komutları eklemeniz lazım. C:Panoya kopyala #include <stdio.h> #include <stdlib.h> //system("Pause") komutunu içeren kütüphane int main(){ printf("asdasd"); system("PAUSE"); //program çalıştıktan sonra otomatik kapanması önler return 0; } Genişletmek için tıkla... Hocam YouTube da yapan arkadaşta oluyor bende niye olmuyor onu anlamadım
berk1937 Gigapat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası Katılım 4 Ekim 2014 Mesajlar 2.376 Makaleler 1 Çözümler 35 Yer Super Mario World 31 Ağustos 2019 #6 Hangi IDE'yi kullanıyorsunuz? Kodları alabilir miyiz?
A AheDo Kilopat Katılım 23 Temmuz 2019 Mesajlar 46 Yer Tokat/Merkez Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci 1 Eylül 2019 #7 Soonic dedi: Hocam YouTube da yapan arkadaşta oluyor bende niye olmuyor onu anlamadım Genişletmek için tıkla... Yazdığım komutları ekledikten sonra yeniden derlediniz mi ?
Soonic dedi: Hocam YouTube da yapan arkadaşta oluyor bende niye olmuyor onu anlamadım Genişletmek için tıkla... Yazdığım komutları ekledikten sonra yeniden derlediniz mi ?
S Soonic Centipat Katılım 6 Temmuz 2019 Mesajlar 17 1 Eylül 2019 #8 berk1937 dedi: Hangi IDE'yi kullanıyorsunuz? Kodları alabilir miyiz? Genişletmek için tıkla... Dev-C++ kullanıyorum kodlar ise şöyle: #include<stdio.h> int main(){ printf("merhaba"); return 0; Sonda kapanan parantez de var buraya yazmayı unutmuşum
berk1937 dedi: Hangi IDE'yi kullanıyorsunuz? Kodları alabilir miyiz? Genişletmek için tıkla... Dev-C++ kullanıyorum kodlar ise şöyle: #include<stdio.h> int main(){ printf("merhaba"); return 0; Sonda kapanan parantez de var buraya yazmayı unutmuşum
Soraklı Kilopat Katılım 8 Kasım 2015 Mesajlar 435 1 Eylül 2019 #9 Soonic dedi: Dev-C++ kullanıyorum kodlar ise şöyle: #include<stdio.h> int main(){ printf("merhaba"); return 0; Sonda kapanan parantez de var buraya yazmayı unutmuşum Genişletmek için tıkla... Süslü olmasın o.
Soonic dedi: Dev-C++ kullanıyorum kodlar ise şöyle: #include<stdio.h> int main(){ printf("merhaba"); return 0; Sonda kapanan parantez de var buraya yazmayı unutmuşum Genişletmek için tıkla... Süslü olmasın o.
S Soonic Centipat Katılım 6 Temmuz 2019 Mesajlar 17 1 Eylül 2019 #10 AheDo dedi: Yazdığım komutları ekledikten sonra yeniden derlediniz mi ? Genişletmek için tıkla... evet derledim yine kaynak kod dosyası derlenmemiş diyor.. Soraklı dedi: Süslü olmasın o. Genişletmek için tıkla... anlamadım? Soraklı dedi: Süslü olmasın o. Genişletmek için tıkla... anlamadım? bi sitede şöyle bişey buldum ama silsem mi bilmiyorum: C:\Dev-Cpp\libexec\gcc\mingw32\3.4.2 , then deleting collect2.exe Son düzenleme: 1 Eylül 2019
AheDo dedi: Yazdığım komutları ekledikten sonra yeniden derlediniz mi ? Genişletmek için tıkla... evet derledim yine kaynak kod dosyası derlenmemiş diyor.. Soraklı dedi: Süslü olmasın o. Genişletmek için tıkla... anlamadım? Soraklı dedi: Süslü olmasın o. Genişletmek için tıkla... anlamadım? bi sitede şöyle bişey buldum ama silsem mi bilmiyorum: C:\Dev-Cpp\libexec\gcc\mingw32\3.4.2 , then deleting collect2.exe