Devamsızlığım 30 gün olmak üzere

Hastalığımdan dolayı sürekli hastalanıyorum. Rapor da alıyorum fakat artık neredeyse 30 gün dolacak. Ne yani ben 30 günden fazla hasta olamaz mıyım?

Aynı durumu bende yaşadım hastane işleri yüzünden 20 gün özürlü 10 gün özürsüz toplam 30 gün olan devamsızlık hakkını kullandım. Yönetmelikte şöyle yazıyor devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. durum böyle olunca gidip müdür yardımcısı ile konuştum bana heyet raporu veya tedavi gördüğüm hastaneden bir rapor almam gerektiğini söyledi. (müdür yardımcısı boş bir A4 kağıdına raporun nasıl yazılması gerektiğini yazdı) bende gidip doktora anlattım. Aldığım raporu müdür yardımcısına verince toplam 60 günlük(özürsüz devamsızlık hakkı aynı 10 gün) devamsızlık hakkım olmuş oldu.

Hocam devamsızlığı önemsedikleri yok bence tamamen formalite. Keyfi okula gitmeyip rahatça sildiriliyor bile sadece sınırı geçmemek lazım. Sınırı geçseniz de gidin idareyle konuşun dilekçe vs ile halledilir bu kadar kasılacak bir durum değil.

Evet bazı okullar bu devamsızlık işinde esnek olabiliyor arkadaşımdan biliyorum. Müdür yardımcısı bana toplam 30 gün olan devamsızlık hakkını geçince sistemin otomatik olarak bıraktığını söyledi ne kadar doğrudur bilmiyorum. Bazıları açık liseye geçmek için aşıyorlar devamsızlık hakkını o ayrı.

Kolum kırıldı, 32,5 gün devamsızlığım var takma bir şey olmaz.

Hocam bir sene içerisindeki devamsızlık hakkınız 10 gün özürsüz 20 gün özürlü olmak üzere toplam 30 gündür. Bazı özel durumlarda (Kol veya bacağın kırılması, ameliyat vb. süreçler gibi) heyet raporuyla özürlü devamsızlığı aşabiliyorsunuz diye biliyorum. Dilekçeyle de halledilebilir sanırım 30 günü geçtiyse.

Bizim okulda 120 TL'ye siliyordu müdür yardımcısı. 4-5 sene geçti tabii üzerinden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özürlü 20 özürsüz 7 idi sanırım.
Sürekli tedavi görenler için 60 güne çıkabiliyor. Müdür yardımcısına gittim konuştum. Ve sürem uzadı.

Tek veya üç hekim deniyor. Ben üniversiteden aldım. Git konuş tek hekim iste. 3 hekim biraz uğraştırıyor. Doktor ve disiplin onay verirse 60 gün devamsızlık hakkın olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…